19.08.2013  |  Klima, miljø og energi

Deloitte halverer elforbruget

Deloitte kigger energiforbruget efter i sømmene og reducerer elforbruget. Det har indtil videre sparet konsulentvirksomheden for 2,4 millioner kroner.

Der er penge at spare, hvis energiforbruget effektiviseres. Det viser tal fra Deloitte, der har gennemgået en såkaldt Energy Lean-proces i sit hovedkvarter i København.

Måle- og analysemetoden finder og begrænser energispild i bygninger og sænker dermed driftsomkostningerne. Energieftersynet har næsten halveret el-forbruget og reduceret CO2-udledningen med 40 procent.

Læs også: Kun få virksomheder investerer store beløb i energioptimering

Ifølge Deloitte er det ofte komplicerede tekniske installationer, der er skyld i et ineffektivt elforbrug. Direktør i Deloitte Green Economy, Gitte Krasilnikoff udtaler:

”Vi har reduceret elforbruget med 49 procent hovedsageligt ved at optimere den måde, som de tekniske installationer spiller sammen på”.

Læs også: Helena Barton er ny CSR-partner i Deloitte

Det er blandt andet outsourcing af serverdrift og indkøb af mere effektivt IT-udstyr, der har sikret Deloitte de store besparelser. Derudover afslørede Energy Lean-forundersøgelsen et stort energispild fra ventilations- og varmeanlæg, der var tændt hele natten, selvom der ikke var nogen medarbejdere til stede.

Mere fra Kristine

Kristine Kaalund

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere