Den A.P. Møllerske Støttefond bevilger 21 millioner. kr. til at få flere udsatte i job

Den A.P. Møllerske Støttefond har netop bevilget 21,1 millioner kr. til et nyt udviklingsprojekt på Lolland-Falster, som skal få flere udsatte borgere i job og afhjælpe virksomheders mangel på arbejdskraft.

04.01.2018

Sponseret

CABI

Flere store virksomheders placering på Lolland-Falster samt store infrastruktur-projekter som en ny Storstrømsbro og Femern Bælt-forbindelsen vil i de kommende år støvsuge Lolland-Falster for kvalificeret arbejdskraft.

Samtidig har Lolland og Guldborgsund kommuner et stort antal udsatte borgere uden arbejde, som ikke umiddelbart matcher de jobåbninger, som opstår i virksomhederne.

Men nu skal et nyt og innovativt projekt med navnet Rekruttering fra kanten på Lolland-Falsterbane vejen for at de borgere, som befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet på Lolland-Falster, kan besætte de ledige job i virksomhederne. Det er Den A.P. Møllerske Støttefond, som har bevilget 21,1 millioner kr. til projektet, og det glæder Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S):

”Det er et rigtig vigtigt initiativ for at skubbe på den gode udvikling, som Lolland-Falster er inde i. Allerede i dag oplever mange af vores lokale virksomheder mangel på arbejdskraft. En efterspørgsel, som kun vil vokse,” siger han.

Langtidsledigheden falder på Lolland
En opgørelse fra Danmarks Statistik viser, at Lolland Kommune tegner sig for det største fald i langtidsledigheden. Fra 2013 til 2017 er andelen af langtidsledige faldet fra 2,5 procent af arbejdsstyrken til 1 procent.

”Vi er allerede i dag gode til at få vores borgere i arbejde, men det er nødvendigt med nye tiltag for at hjælpe flere ind på arbejdsmarkedet. Det er godt for vores virksomheder, det er godt for Lolland Kommune, og det er først og fremmest godt for de borgere, der bliver en del af vore arbejdspladsers fællesskaber. Det er win-win for alle parter, og derfor er Den A.P. Møllerske Støttefonds donation en rigtig vigtig saltvandsindsprøjtning i en indsats, som har vores største fokus,” siger Holger Schou Rasmussen.

Guldborgsund-borgmester John Brædder (Guldborgsundlisten), siger:

”Vi er rigtig glade for, at Den A.P. Møllerske Støttefond har valgt at give tilsagn til et stort anlagt beskæftigelsesprojekt på Lolland-Falster. Nu har vi et godt afsæt til at takle det paradoks vi oplever, nemlig mangel på kvalificeret arbejdskraft og samtidig mange borgere med meget svag tilknytning til arbejdsmarkedet. Vi ser frem til at komme i gang med projektet og timingen kunne ikke være bedre, da vi i de kommende år står overfor mange spændende og store infrastruktur-projekter på Lolland Falster.”

Arbejdskraft kan ikke følge med vækst
Mikkel Wesselhof, adm. direktør for Business Lolland-Falster, er enig med de to borgmestre og ser gode muligheder for, at projektet kan være med til at udvide den lokale arbejdsstyrke.

”Vi ser dagligt tydelige tegn på, at væksten i virksomhederne på Lolland-Falster går hurtigere end arbejdskraften kan nå at følge med. Virksomhederne på Lolland-Falster har generelt en høj social ansvarlighed, men visse grupper af ledige kræver ofte flere ressourcer, end en travl virksomhed kan afgive. Derfor ser jeg frem til, at vi med projektet kan hjælpe med at løfte en del af opgaven, for hver enkelt ekstra, der kommer i job, kan have stor betydning for den enkelte virksomhed," siger Mikkel Wesselhoff.

Hos 3F Lolland er der også store forventninger til projektet:

”Vi ser meget frem til det kommende samarbejde og forventer en rigtig god opbakning til projektet både fra de lokale virksomheder og de borgere som vi forhåbentlig får tilbage på arbejdsmarkedet på ordinært job. Lige pt. er der rigtigt mange job muligheder og de store anlægsprojekter vil også tage rigtigt mange så der er rigtigt gode muligheder for et godt job langt ud i fremtiden,” siger næstformand Bjarne Jensen.

Flere virksomheder skal åbne dørene for udsatte
I projektet skal erhvervsorganisationerne på Lolland-Falster, de faglige organisationer samt jobcentrene i de to kommuner bl.a. samarbejde om at understøtte virksomhedernes behov for arbejdskraft samt skabe plads til, at flere udsatte borgere kan komme ind i virksomhederne.

Der skal rettes en indsats over for virksomhederne for at få flere virksomheder til at åbne dørene for borgere fra kanten af arbejdsmarkedet. Det skal bl.a. ske ved ambassadørordninger og netværksklynger, hvor virksomheder kan dele erfaringer med at tage imod borgere fra kanten af arbejdsmarkedet.

For at det skal kunne lykkes er det for nogle af borgerne i projektet nødvendigt med en sundhedsfaglig og social støtte omkring sig, som gør det muligt at tage del i virksomhedsrettede aktiviteter, der bringer dem tættere på arbejdsmarkedet.

Foregangsprojekt som skal komme hele landet til gavn
Mette Rønnau, direktør i Cabi, som er overordnet projektansvarlig for Rekruttering fra kanten på Lolland-Falster, forventer, at det kan blive et foregangsprojekt, der på sigt kan komme hele landet til gode.

”Med de midler, vi har fået fra Den A.P. Møllerske Støttefond, kan vi udvikle og afprøve metoder, der virker i praksis, så vi kan få flere mennesker, der af den ene eller anden grund befinder sig på kanten af arbejdsmarkedet i job. Det er mennesker, der fx er langtidsledige eller som har psykiske eller sociale problemstillinger, der gør, at de har brug for ekstra social støtte til at komme ind på en arbejdsplads,” siger Mette Rønnau.

”Det er i første omgang godt for Lolland-Falster, men de metoder og den viden vi opnår i projektet, skal vi samle ind og formidle videre til andre,” slutter hun.

Bag projektet står videns- og netværkshuset Cabi, der er overordnet projektleder, samt analysevirksomheden LG Insight, Business Lolland-Falster, Erhvervspark Lolland, Fagforeningen 3F samt Guldborgsund og Lolland kommuner. Projektet er støttet med 21,1 millioner kr. af Den A.P. Møllerske Støttefond og løber fra 2018 til 2021.

Læs mere om projektet hos Den A.P. Møllerske Støttefond

Kontakt:

  • Direktør Mette Rønnau, Cabi: 2083 4964 / mer@cabiweb.dk
  • Borgmester Holger Schou Rasmusen, Lolland Kommune: 2324 9180
  • Borgmester John Brædder, Guldborgsund Kommune: 2518 0390 / jobr@guldborgsund.dk
  • Adm. direktør Mikkel Wesselhoff, Business Lolland-Falster: 4038 2436 /mw@businesslf.dk
  • Seniorkonsulent Jesper Pedersen, Cabi: 4162 1272 / jep@cabiweb.dk

26.11.2024CABI

Sponseret

Dokumentation af S’et i ESG åbner døre til nye kunder

29.04.2024CABI

Sponseret

Flere virksomheder får øjnene op for, at ledige fra kanten af arbejdsmarkedet kan bidrage til den grønne omstilling

17.04.2024CABI

Sponseret

Videnshuset Cabi indgår nu i samarbejde med Center for Små og Mellemstore virksomheder, Aarhus Universitet

21.02.2024CABI

Sponseret

Krav om data på S’et i ESG får stor betydning for virksomheders konkurrenceevne

31.01.2024CABI

Sponseret

Den grønne omstilling giver nye muligheder for social inklusion

22.09.2023CABI

Sponseret

ESG-dokumentation: Hvad pokker gør jeg lige?