Der er penge i inkluderende og mangfoldige virksomheder

Der er profit for virksomheder i at have fokus på inklusion og mangfoldighed. Derfor lancerer kapitalfonden Blackrock i samarbejde med Thomson Reuters en ligestillings-investeringsmulighed.

Det kan betale sig at drive en virksomhed, der fremmer ligestilling, diversitet og inklusion. Arkivfoto..

28.09.2018

CSR.dk

Det kan betale sig at drive en virksomhed, der fremmer ligestilling, diversitet og inklusion.

I hvert fald vurderer verdens største kapitalfond Blackrock, at denne type virksomheder er i fremdrift, og derfor lancerer de nu sammen med Thomson Reuters en EFT, der spejler Thomson Reuters "diversitets- og inklusionsindeks," som forsøger at udpege de mest inkluderende og mangfoldighedsbevidste virksomheder.

Det skriver Børsen.

Læs også: Kvinder i ledelse: Det går skidt. Hvad skal vi gøre?

En EFT er en billig, passiv investeringsform, der normalt afspejler et indeks. I dette tilfælde indeholder indekset 100 aktier, som via en række parametre er udvalgt blandt over 2000 aktier globalt.

Parametrene for at komme med i indekset er foruden diversitet og inklusion også personlig udvikling, antallet af kvindelige ansatte, fleksible arbejdstider og kontroverser i nyhedsbilledet. Der er i alt 24 parametre.

Mangfoldighed en forudsætning for profit
Ifølge Elena Philipova, global chef for diversitet hos Thomson Reuters, drager inkluderende og mangfoldige virksomheder fordel af at have en bredere vifte af ideer og synspunkter og en kultur, hvor de ansatte føler, at de bliver hørt og kan gøre en forskel.

”Vi kan virkelig se muligheder ved at opbygge og dyrke en mangfoldig organisation. Vi har endda set, at man drager finansielle fordele ved at gøre sådan,” siger Elena Philipova til Investment News og fortsætter:

”Det er efterhånden alment accepteret, at mangfoldighed ikke kommer på bekostning af profit. Mangfoldighed er en forudsætning for profit.”

Læs også: Kvinder i ledelse - Hvorfor er vi ikke kommet længere?

Derfor oplever Thomson Reuters også en stigende efterspørgsel på bæredygtige investeringer, og det er denne, som ligestillings-EFT’en skal være et svar på. Hos Blackrock mener man også, at tiden er moden.

"Den øgede adgang til data om virksomheders bæredygtighed har sammen med teknologiske fremskridt gjort det muligt at måle og forstå nøgletal om f.eks. inklusion og diversitet bedre ud fra et investeringsperspektiv," siger Brian Deese, chef for bæredygtig investering i Blackrock til Børsen.

Blandt de 100 aktier i indekset dominerer kendte navne som Samsung, Coca-Cola, Eli Lilly, BMW, Merck og Unilever. Der er ingen danske aktier med.

 - JMA

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Relateret indhold

11.03.2025CSR.dk

Eksplosion i greenwashingsager: Ventetiden stiger

11.02.2025Compass Group Danmark A/S

Sponseret

Mavens Hule 2025 søger fremtidens fødevareiværksættere

04.02.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Governance - nøglen til bæredygtig forretningsværdi.

17.01.2025Kinnarps A/S

Sponseret

Kinnarps testlaboratorie

14.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Compliance? Skab engagement med DMA.

07.01.2025SustainImpact ApS

Sponseret

Rykker SMVbestyrelserne på ESG?

Sustainable Business Solutions bliver en del af Beierholm

16.12.2024Sustainable Business Solutions ApS

Sponseret

25.11.2024CSR.dk

Stærk compliance er grundlaget for at ”go beyond”

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle