13.11.2018  |  Klima, miljø og energi

Det Økologiske Råd og E.ON starter kampagne om luftforurening

Ny samarbejdskampagne skal skabe fokus på luftforureningsproblemer, der særligt stammer fra dieselbiler.

Miljøorganisationen Det Økologiske Råd går sammen med energiselskabet E.ON i en ny oplysningskampagne, der skal skabe fokus på luftforureningsproblemer i byerne.

Læs også: UPS fortsætter med at rulle elcykler ud på markedet

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hvert år er luftforurening fra transport skyld i 900 dødsfald i Danmark, og særligt dieselbrændstoffet er en stor synder, ifølge E.ON. Den dårlige luft byerne svarer til passiv rygning af syv cigaretter dagligt, og særligt børn er i risikogruppen.

”Vores børns ret til at indånde ren luft er vigtigere, end at alle slags biler skal kunne køre på en hvilken som helst vej. Derfor skal vi have de gamle og mest forurenende dieselbiler ud af byernes miljøzoner”, siger Jeppe Juul, transportrådgiver i Det Økologiske Råd.

Han påpeger, at børn er udsat for op til 60 procent mere luftforurening end voksne, da de pga. deres mindre størrelse er tættere på gadeniveauet, hvor forureningen er størst.

Overholder ikke EU-reglement
Danmark overholder ikke EU’s luftkvalitetsdirektiv fra 2010, og det er et vidtrækkende problem, mener E.ON.

”Transportsektoren er klimapolitikkens store problembarn og den eneste sektor, hvor CO2-udslippet blot er steget de seneste 40 år. På trods af årtiers grøn omstilling har vi næsten fordoblet vores olieforbrug siden oliekriserne i 1970’erne”, foklarer Tore Harritshøj, adm. direktør i E.ON, og fortsætter:

”Grundlæggende er udfordringen ligeså klar som løsningen. Om kort tid skal Danmark være fossilfrit, og derfor har fossilbiler en klar udløbsdato. Det er grundlæggende en uskik, at vi tillader forurenende biler at køre rundt og påføre andre medborgere sundhedsskadelige partikler. Vi har brug for at gøre transporten elektrisk og jo før, desto bedre”.

Danske elbiler udgør blot 0,4 procent af den samlede bilpark, hvilket er under EU-gennemsnittet. Til gengæld har vi gode lademuligheder i landet, med dobbelt så mange ladestandere som tankstationer.

Læs også: Renere luft for færre penge

Samarbejdet skal udover kampagnen også omfatte en underskriftindsamling, som du kan læse mere om her.

- SN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere