21.09.2016  |  Medarbejder

Det skal være nemmere og grønnere at komme på arbejde

Gennem projektet Moving People vil 100 større virksomheder forsøge at forbedre deres medarbejderes rejse til og fra arbejdet – og samtidig gøre den grønnere.

Det skal være nemmere, smartere og grønnere for pendlere i hovedstadsregionen at tage den daglige transporttur til arbejde.

Læs også: Aabenraa Kommune uddeler CSR-mærke

Det mener 100 større virksomheder, der nu er gået sammen med 18 kommuner, Region Hovedstaden, Movia, Danmarks Tekniske Universitet (DTU) og organisationen Gate 21. Under overskriften ’Moving People’ vil sammenslutningen arbejde for at gøre det lettere og grønnere for pendlende medarbejdere at skifte mellem bil, bus, tog eller cykel.

”Vi har allerede set en stor interesse fra virksomhederne, og jeg tror på, det handler om, at trængsel og tilgængelighed betyder meget både i forhold til virksomhedernes vækst og i forhold til at tiltrække og fastholde medarbejdere”, siger Anna Thormann, projektleder for Moving People i Gate 21. Hun tilføjer:

”I Moving People bliver virksomhederne organiseret i lokale netværk, hvor de får en unik mulighed for at samarbejde med kommunerne om trafikken i netop deres lokalområde”.

Jens Mandrup, formand for miljø- og trafikudvalget i Region Hovedstaden, mener, at Moving People har et stort potentiale for at nå rigtig mange mennesker i hovedstadsregionen.

”Bedre sammenhæng i trafikken vil gøre det lettere for dem (medarbejderne, red.) at komme til og fra arbejde og til møder samtidig med, at virksomhederne i regionen vil opleve en smidigere varetransport med mindre kø i trafikken”, siger han.

Læs også: Disse faktorer har en effekt på danskernes arbejdslyst

Moving People begynder med samarbejdet i hovedstadsregionen, men har, i løbet af de tre år projektet varer, ambitioner om at samarbejde med kommuner, transportudbydere og virksomheder fra både Region Sjælland og Skåne.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere