04.11.2019  |  Samfund

DFD blandt de tre nominerede til at vinde CSR People Prize 2019

Indhold fra partner Hvad er dette?

Vi er nomineret til CSR People Prize 2019 for projektet ”Kvinder i job”. Indvandrerkvinder uden for arbejdsmarkedet udgør et stort rekrutteringspotentiale. Projektet hjælper kvinderne ind på arbejdsmarkedet, til gavn for den enkelte og samfundet.

”Kvinder i job” startede op som et pilotprojekt mellem Frederiksberg Kommune, DFD og organisationen Bydelsmødre. Målgruppen for projektet er indvandrerkvinder med ikke-vestlig baggrund, som i mange år har stået uden for det danske arbejdsmarked.

DFD er en mangfoldig virksomhed med 58 forskellige nationaliteter, og blandt vores medarbejdere er der flere kvinder med indvandrerbaggrund. Vi oplever kvinderne som loyale medarbejdere, og derfor er vi glade for at kunne sætte fokus på det uudnyttede rekrutteringspotentiale sammen med Frederiksberg Kommune:  

”Vi har i samarbejdet med DFD oplevet, at virksomheden er initiativrig og professionel, og det glæder os, at deres fokus på bæredygtig rekruttering bliver bemærket,” siger de hos Virksomhedsservice i kommunen.

Integrationen på arbejdsmarkedet handler om mere end arbejde
Organisationen Bydelsmødre bygger bro mellem kvinderne og det etablerede system. Gennem frivilligindsatser i lokalområderne hjælper bydelsmødrene kvinder med etnisk minoritetsbaggrund ind på eksempelvis arbejdsmarkedet.
 
I projektet ”Kvinder i job” har Bydelsmødrene bl.a. været med til undervise og guide kvinderne sideløbende med arbejdspraktikken, og det særlige er, at det sker på vaskeriet. Introduktionen til et arbejde er én ting, men lige så vigtigt for at opnå succes er, at kvinderne lærer om alt det uden om selve arbejdet. På det generelle plan er det rettigheder og kulturen på arbejdspladsen, men det er også helt konkrete ting som praktikken om at hente- og bringe børn. 

Projektleder Razan Haugaard fra ”Kvinder i job” fortæller:

”Vi er stolte over at kunne bevise, at indvandrerkvinder uden for arbejdsmarkedet udgør et stort potentiale for Danmark, og at kvinderne meget gerne vil og med et løft nemt kan arbejde og tage del i det danske samfund. Vores forløb sikrer, at mere end 30% kommer i beskæftigelse. Men det kræver modige virksomheder og kommuner, som tør tænke nyt, være ærlige og proaktive og investere aktivt i kvinderne. Derfor er vi meget glade for partnerskabet med DFD.”

Verdensmål 8 om anstændige jobs og økonomisk vækst
CSR People Prize 2019 har særligt fokus på Verdensmål 8 om anstændige jobs og økonomisk vækst. Projektet ”Kvinder i job” hjælper både de enkelte kvinder, som får en større selvstændighed og et bredere netværk gennem deres arbejde, men projektet er også med til at løse den samfundsudfordring, det er, at en større befolkningsgruppe står uden for arbejdsmarkedet. 

Konceptet er let at overføre til andre kommuner og virksomheder, der kan skalere det efter deres ønsker og behov. Resultaterne for de to forløb, vi har været en del af, taler for sig selv; 50 % af indvandrerkvinderne fra det første forløb er kommet i job (dvs. 9 ud af 18 indvandrerkvinder). Det samlede resultat fra begge forløb er, at 36 % af kvinderne er kommet i job. Jobbene er ikke kun skabt hos DFD, men formålet har også været generelt at gøre kvinderne jobparate.

Mere fra Textilia Group A/S

Textilia Group A/S

www.textilia.dk

Textilia blev etableret i 1958 og leverer i dag specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher.Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i Textilia arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er det sund fornuft og…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere