08.02.2021  |  Klima, miljø og energi

DFD vil skalere upcycling af kasseret arbejdstøj op

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hvide duge bliver til kokkejakker og hospitalsdyner bliver til varme dynejakker. Konceptet DFD upcy vil forlænge levetiden på de tonsvis af kvalitetstekstiler, som vaskerierne dagligt må kassere.

Ved første øjekast ser den hvide dug intakt ud, men ved nærmere eftersyn ses et hul i det ene hjørne. Derfor ligger dugen nu i en kasse sammen med hundredevis af andre kasserede duge. De er taget ud af cirkulation hos kunden, fordi de ikke længere møder kvalitetskravene. Men deres livscyklus er endnu ikke slut.

DFD upcy vil gøre op med brug-og-smid-væk-kulturen gennem upcycling af alle kasserede tekstiler. I nogle tilfælde er op mod 80-90 % af tekstilet stadig brugbart, når det bliver kasseret. Vi ved, at ressourcerne er knappe, derfor skal vi være bedre til at udnytte dem, vi allerede har til rådighed, fuldt ud.

I DFD er målsætningen derfor 100 % genanvendelse af alle kundernes tekstiler inden 2025.

Stor volumen på arbejdstøj – stort potentiale for en bæredygtige udvikling
Når der er tale om arbejdstøj til bl.a. restauranter, industrien, plejecentre og hospitaler, er det i stor volumen. Og den store volumen gør det i høj grad muligt at sætte handling bag ambitionerne om en bæredygtig udvikling. 

DFD upcy er født ud af en cirkulær økonomi og de nye artikler, der er upcyclet fra de kasserede tekstiler, kan på ny indgå i en vaske- og lejeløsning hos kunden. Dvs. loopet fortsætter, og det kan det bl.a. på grund af den store viden, DFD har om tekstilerne.

Marketingchef Peter Bjerg Jørgensen fortæller:
- Vi kender vores tekstiler i alle livsfaserne, og derfor ved vi, hvordan de reagerer i processerne. Det gælder også de upcyclede artikler. Muligheden for at rykke på den bæredygtige udvikling sammen med vores kunder er kæmpestor. Det handler helt enkelt om, at vi bruger ressourcerne fuldt ud, ind til de ikke kan længere.

Ifølge Peter ligger der også helt almindelig sund fornuft bag DFD upcy:
- Der er god økonomi i at nedbringe CO2-udledningen, og så er genanvendelsestanken helt i tråd med vores kerneværdi ”Nytænkende”. Og når vi nu køber tekstiler af så høj kvalitet, hvorfor så ikke bruge det igen i stedet for at bruge en masse ressourcer på at fremstille noget nyt?


Sådan får du mere bæredygtighed ind i din løsning
Vi har samlet tre gode råd, som er vigtige at have med i baghovedet, når du skal have nyt arbejdstøj:

  • Tænk i et smalt standardsortiment, som gør, at vi bedre kan miljøoptimere vaskeprocesserne.
  • Minimer eller undgå logo på tøjet, som forringer mulighederne for genanvendelse efterfølgende.
  • Overvej dit materialevalg – materialer i polyester og bomuld er velegnet til de industrielle processer og egner sig også bedst til genanvendelse.

Læs mere om DFD upcy her, og måske skal dit næste arbejdstøj bestå af upcyclede tekstiler.

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere