18.09.2018  |  Klima, miljø og energi

DFDS vil rense svovl fra skibe for 300 mio.

For at overholde ny miljølovgivning om svovludledning fra skibe vil DFDS installere svolvrensere på 12 fragtfærger, der opererer mellem Tyrkiet, Italien, Grækenland og Frankrig.

Som beskrevet for nylig her på CSR.dk, så er der nye miljøkrav på vej ind i den globale skibsfart. Fra 2020 skal alle oceangående skibe således benytte sig af brændstof, der maksimalt indeholder 0,5 procent svovl, hvilket betyder, at en lang række skibsejere skal tage yderst afgørende beslutninger omkring investeringer i eksempelvis systemer til rensning af udstødningsgasser.

Læs også: Oliefond stiller krav om bæredygtig brug af havet

Det er lige præcis, hvad det danske rederi DFDS nu har gjort i forhold til sin flåde i Middelhavet, som man ganske nyligt udvidede med opkøbet af det tyrkiske shippingselskab U.N. Ro-Ro.

I går meddelte man fra hovedkvarteret i Københavns Nordhavn, at man har besluttet at investere 300 mio. kr. i såkaldte scrubbere til de 12 fragtfærger, der opererer på selskabets rutenetværk mellem Tyrkiet og Italien, Frankrig og Grækenland. Med investeringen vil DFDS kunne overholde de kommende regler.

Investeringen i svolvrensere er baseret på den scrubber-strategien, DFDS satte i søen i 2015m hvor en grænse på 0,1 procent svovlindhold for skibe på ruter i Nordeuropa blev etableret. Denne strategi har ifølge rederiet vist sig at være en succes i såvel et miljømæssigt som et operationelt og forretningsmæssigt perspektiv.

Testet siden 2009
"Vi er glade for allerede nu at starte forberedelsen af vores rutenetværk i Middelhavet til det nye globale regelsæt, der træder i kraft i 2020. Investeringen vil være til gavn for miljøet og sundheden for mennesker, der bor tæt på havne og kyster, og give både operationelle og økonomiske synergier, som vores omfattende erfaring og viden om skrubberteknologi vil hjælpe os med at nå,” siger CEO Niels Smedegaard.

Mere specifikt vil DFDS installere det såkaldte hybrid-scrubbersystem, som man mener den bedste løsning for Middelhavet, da det gør det muligt at rense svovlet ud af udstødningsgassen både i en åben og lukket proces.

Læs også: Dansk teknologi skal give renere luft i shippingindustrien

DFDS begyndte i 2009, som et af de første danske rederier, at teste scrubberteknologi ved at installere et system på en færge. Siden da er 17 skibe udstyret med scrubbere, og med den nye investering er 29 ud af 49 færger udstyret med rensningsanlæg.

modsætning til tidligere udmeldinger er Maersk Line tilsyneladende også på vej med scrubberinvesteringer.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere