DI åbner dørene for 28 amerikanske kongresmedlemmer inden statsbesøg

Mindre end en måned før USA’s præsident, Donald Trumps, ankomst til Danmark i september, var 28 medlemmer af den amerikanske kongres på et ugelangt besøg hos Dansk Industri, hvor de blandt andet drøftede energi og uddannelse. Besøget har til formål at styrke dansk-amerikanske relationer inden for blandt andet handel og grøn vækst.

 - Det er en stor ære at få mulighed for at fremvise danske styrkepositioner over for en så stor gruppe centrale amerikanske beslutningstagere. Mange danske virksomheder er til stede på det amerikanske marked, og det er vigtigt for dem og for Danmark, at vi skaber endnu tættere relationer mellem vores to lande, siger Thomas Bustrup, direktør i DI.

- Både demokrater og republikanere fra forskellige områder i USA er til stede og meget lydhøre om alt fra databeskyttelse til handelspolitik og bæredygtig udvikling. Vi har haft en god dialog om vigtige dagsordner, som vi vil arbejde videre med, når landets præsident Donald Trump snart gæster Danmark, siger Thomas Bustrup.

Kongresmedlemmerne ankom mandag den 5. august i følgeskab af 170 personer fra store amerikanske virksomheder, heriblandt VISA, Shell, General Motors og Google.

Flere danske virksomheder var også til stede under besøget hos DI ved Rådhuspladsen i København, hvor de blandt andet deltog i paneldebatter med de amerikanske politikere om fremtidens energi, infrastruktur og uddannelse. Derudover fik kongresmedlemmerne et indblik i ”Den danske model”, GDPR-regler og danske virksomheders arbejde med datasikkerhed.

- Vi har inspireret de 28 amerikanske kongresmedlemmer med danske succeshistorier, der kendetegner Danmark, og det samfund vi lever i. Vi er førende inden for udvikling af vedvarende energi og velfærdsteknologi, som der er stor efterspørgsel efter i USA, siger Thomas Bustrup.

Det er det amerikanske Ripon Society og Franklin Center for Global Exchange, der har samlet kongresmedlemmerne til et besøg i Danmark under overskriften TransAtlantic Capital to Capital Exchange. Målet er, at styrke handelsforbindelser over Atlanten, som er vigtig for dansk økonomi.

USA er verdens største økonomi og Danmarks største handelspartner uden for EU. Dansk eksport til USA beløber sig til 125 mia. kr., hvormed landet indtager en tredjeplads over lande, som Danmark har det største handelssamkvem med.

Det danske aftryk i USA er også betydeligt. Ifølge en ny analyse fra DI, der har kontorer i Washington D.C. og New York, og den danske ambassade i USA, har danske virksomheder skabt 123.000 amerikanske job og bidraget til landets økonomi med investeringer på omkring 102 mia. kr.

07.02.2024Dansk Industri

Sponseret

Har du styr på ESG, CSRD og ESRS?

12.01.2024Dansk Industri

Sponseret

Ny ESG & Bæredygtighedsportal hos Dansk Industri (DI)

04.09.2023Dansk Industri

Sponseret

Danske produktionsvirksomheder skaber konkurrencefordele gennem Klimaklar Produktionsvirksomhed

04.09.2023Dansk Industri

Sponseret

CO2-regnskab, bæredygtig produktion, klimaklar.

21.06.2023Dansk Industri

Sponseret

Organisering af Bæredygtighed og ESG er et ledelsesansvar

15.06.2023Dansk Industri

Sponseret

Rådgiverne er afgørende for deres kunders bæredygtige og ansvarlige forretning