12.03.2014  |  Klima, miljø og energi

DI etablerer cleantech-klynge i New York

DI kickstarter denne uge sit grønne initiativ Danish Cleantech Hub. Initiativet skal være samlingspunkt for cleantech-virksomheder i New York og bane vejen til det amerikanske marked for danske cleantech-løsninger.

Derfor er New York et relevant marked

  • 19 millioner indbyggere i New York stat.
  • 20 milliarder dollars afsat til investeringer i klimatilpasning.
  • Ambitiøst mål om at reducere byens CO2-udslip med 30 procent inden 2030, og 400 andre grønne initiativer.
  • Progressiv grøn lovgivning.
  • Hastigt stigende energibehov – 7.300 MW ekstra frem mod 2030.
  • Særligt fokus på energieffektivisering i bygninger, smart grid og vand.
Kilde: DI

New York’s ambitiøse klimatilpasningsplaner udgør et enormt eksportpotentiale for danske virksomheders løsninger inden for grøn teknologi.

Derfor samler DI danske virksomheder og offentlige aktører i New York i en klynge under navnet Danish Cleantech Hub (DCH). 

DCH bliver drevet af DI’s kontorer i København og New York og åbner op for en direkte vej til det amerikanske marked for danske virksomheder. DCH er baseret på offentlige og private partnerskaber. 

Læs også: Nyt samarbejde øger eksporten for danske virksomheder

”Vi er rigtig glade for at møde så stor opbakning fra både New York by og Københavns Kommune, og at stærke partnere som State of Green og Green Tech Center vil være med til at løfte denne innovative fælles tilgang til et meget lovende cleantech-marked for danske virksomheder”, siger Kinga Szabo, DI’s kontorchef i USA, i en pressemeddelelse. 

Tæt dialog med beslutningstagere i New York
Selvom danske løsninger er i høj kurs i New York, kræver det stadig en indsats at sikre tilstedeværelsen på markedet. 

Gensidig dialog med byen om dens behov og de lokale markedsvilkår er altafgørende for, at danske virksomheder kan matche efterspørgslen med de rette cleantech-løsninger. 

DI forventer, at den lokale tilstedeværelse i New York betyder, at organisationen kan være i tæt dialog med byens projektledere og politiske beslutningstagere, og sørge for, at de danske cleantech-virksomheders styrkepositioner bringes aktivt i spil.

Læs også: Dansk cleantech-virksomhed i spidsen for workshop i Korea

Torsdag den 13. marts finder en officiel indvielse af DCH’s base i Urban Future Lab sted. Urban Future Lab er New York’s populære facilitet for cleantech- og energisamfundet i byen.

-TK

Mere fra Assistent@horisontgruppen.dk

Assistent@horisontgruppen.dk

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere