12.10.2016  |  Strategi & ledelse

DI og VFSA går sammen om CSR-konference

Indhold fra partner Hvad er dette?

Som medlem af Virksomhedsforum for Socialt Ansvar (VFSA) er ISS med, når VFSA og DI holder CSR-konference i København den 7. november. Som afslutning på konferencen uddeler VFSA CSR People Prize til to virksomheder, som tager et stort socialt ansvar.

Formålet med CSR-konferencen er at sætte fokus på danske virksomheders sociale ansvar og ikke mindst, hvordan virksomhederne kan være med til at finde nye løsninger på de udfordringer, som verden står overfor.

Fokus på FN’s bæredygtighedsmål 
Det overskyggende tema på konference er FN’s nye bæredygtighedsmål, som blev præsenteret i juli måned. Der vil blandt andet blive diskuteret, hvad FN’s bæredygtighedsmål betyder for danske virksomheder og helt konkret, hvordan cirkulære forretningsmodeller kan bidrage til forbedret ressourceanvendelse samt virksomheders muligheder for at integrere flygtninge på arbejdsmarkedet.

Og netop integration af flygtninge via arbejdsmarkedet er et punkt, hvor ISS kan inspirere andre virksomheder:

- ISS har stor erfaring med at hjælpe udsatte ledige og flygtninge ind på arbejdsmarkedet. Vi samarbejder med flere end 30 danske kommunale jobcentre på tværs af landet, og har tydelige beviser på, at den bedste og hurtigste integration går gennem arbejdsmarkedet. Samtidig skal det ikke være en hemmelighed, at det også er en god forretning. For vi mener, at socialt ansvar skal kunne betale sig for både virksomheden, den enkelte og for samfundet, siger Flemming Bendt, adm. direktør i ISS og medlem af VFSA’s bestyrelse. 

Gode eksempler skal inspirere andre 
Et andet vigtigt formål med konferencen er at inspirere virksomheder til at tage et socialt ansvar samt at hylde dem, der gør en ekstraordinær indsats for at udvise socialt ansvar over for både medarbejdere og lokalsamfund. Derfor afsluttes konferencen med, at VFSA for 18. gang uddeler CSR People Prize til en større og en mindre virksomhed, som udmærker sig ved at tage et stort socialt ansvar. Det kan f.eks. være ved at forebygge stress og sygdom på arbejdspladsen, fastholde medarbejdere, der har brug for støtte eller ved at arbejdsprøve og ansætte mennesker fra kanten af arbejdsmarkedet. Formålet er at fremhæve de gode eksempler og inspirere andre virksomheder til at tage et socialt ansvar: 

- Mange danskere, flygtninge og indvandrere udgør udsatte grupper, der står uden for arbejdsmarkedet. Det er derfor fortsat vigtigt at fremhæve og blive inspireret af de virksomheder, der går forrest med at tage socialt ansvar. Derfor uddeler vi også prisen i år, og vi er rigtig glade for at kunne koble prisuddelingen til en større CSR-konference, som vi afholder i partnerskab med DI,” siger Sven A. Blomberg, formand for VFSA

Du kan læse mere om CSR-konferencen her og CSR People Prize her.

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere