09.08.2022  |  Klima, miljø og energi

ISS Danmark opnår svanemærkning: 750 mio. m2-kontor- og produktionsarealer får nu mere miljøvenlig rengøring

Indhold fra partner Hvad er dette?

Danmarks største servicevirksomhed, ISS Danmark, har netop opnået den mest omfattende miljømærkning i Danmark, Svanemærket for hele sin rengøringsforretning. Dermed kommer ISS Danmark til at udføre svanemærket rengøring på mere end 750 mio. m2 kontor-og produktionsarealer.

ISS Danmark, der er landets største serviceleverandør, har netop opnået Nordens officielle miljømærke, Svanemærket. Det er den mest omfattende miljømærkning, man kan opnå som virksomhed i Danmark.

Ifølge Miljømærkning Danmark, der står bag Svanemærket, er svanemærkede produkter en garanti for, at det opfylder skrappe miljøkrav, tager hensyn til den menneskelige sundhed og er af god kvalitet.

Med certificeringen kan ISS Danmark tilbyde en endnu mere bæredygtig og miljøvenlig rengøringsløsning til eksisterende og nye kunder.

”Vi arbejder kontinuerligt på at gøre vores rengøring og vores rengøringsmetoder mere bæredygtige. Derfor er vi også rigtigt glade for, at vi har opnået at få certificeret hele vores rengøringsforretning med Nordens officielle miljømærke, Svanemærket,” siger Henrik Blaabjerg, direktør for Cleaning Services i ISS Danmark og uddyber:

”Vi kan konstatere, at der er en stigende efterspørgsel for grønnere rengøring hos vores kunder, og det matcher ISS Danmarks ambitioner på denne agenda. Derfor er det også meget tilfredsstillende at kunne tilbyde og levere rengøring certificeret med Svanemærket til vores eksisterende og nye kunder til gavn for miljøet.”

Også hos Miljømærkning Danmark, der har ansvaret for Svanemærket i Danmark, hilser man certificeringen velkommen.

”Det er meget glædeligt, at en stor virksomhed som ISS Danmark netop har fået certificeret hele deres rengøringsforretning med Svanemærket. Der er en stigende interesse for grønne indkøb hos både private og offentlige virksomheder, og det afspejler sig også i valget af rengøringsleverandør – derfor er ISS Danmarks ambitiøse miljøarbejde helt i tråd med den aktuelle efterspørgsel på markedet,” siger Martin Fabiansen, der er direktør i Miljømærkning Danmark.

Certificeringen af hele rengøringsforretningen med Svanemærket er en del af ISS Danmarks kontinuerlige og dedikerede indsats med at sikre bæredygtige og innovative løsninger i deres serviceleverancer.

ISS Danmark har i de seneste år arbejdet målrettet med at reducere mængden af vand og rengøringsmidler med 75 procent, som konkret har betydet en årlig besparelse i omegnen af 75.000 liter rengøringsmidler og 18. mio. liter vand ift. helt traditionelle metoder.

Ifølge Miljømærkning Danmark kender 94 procent af danskerne Svanemærket og 6 ud af 10 danskere ser efter Svanemærket, når de vælger varer.

En svanemærket rengøringsservice:

  • bruger en høj andel af miljømærkede rengøringsmidler
  • minimerer forbruget af unødvendige kemikalier
  • minimerer miljøpåvirkningen fra transport
  • har medarbejdere, som er oplært inden for både miljø- og rengøringsmetoder
  • har et kvalitetssystem, der sikrer høj rengøringskvalitet

Fakta om ISS Danmark:

  • Danmarks største servicevirksomhed
  • Serviceleverandør indenfor blandt andet kantineløsninger, rengøring, workplace experience og teknisk service
  • 7.000 medarbejdere i Danmark
  • Udfører integrerede Facility Management-leverancer for nogle af landets største virksomheder

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere