02.07.2019 | Klima, miljø og energi
DI Vand tager kampen op mod vandmangel og urenset spildevand
Indhold fra partner Hvad er dette?
En række virksomheder, der arbejder med vandteknologi, vand- og spildevandsforsyning samt rådgivning, har i dag stiftet foreningen DI Vand. Foreningen vil arbejde for at forbedre vilkårene for millioner af mennesker, som lider under mangel på rent drikkevand og urenset spildevand. Det skal ske ved at styrke forskningen, sikre bedre rammevilkår for virksomhederne og øge eksporten af vandteknologi.
Danske virksomheder er blandt de førende i verden inden for vandteknologi. Det gælder både rådgivning og produktion af udstyr. Men DI Vand vil sørge for, at der sker en styrket og koordineret indsats for at få løsningerne i spil.
- Jeg er glad for, at så mange virksomheder, der arbejder med vandteknologi, vil være med i DI Vand. Rent drikkevand og ordentlig håndtering af spildevandet er desværre stadig en udfordring mange steder i verden, og danske virksomheder står stærkt, når det gælder om at finde gode og bæredygtige løsninger på udfordringerne. Nu har virksomhederne fået et fælles talerør, siger Tine Roed, direktør i DI.
Medlemmerne af DI Vand tæller både teknologiproducenter, rådgivere og vand- og spildevandsforsyninger. Foreningen hører under Dansk Industri (DI).
Den nyvalgte formand, Senior Vice President Jesper Daugaard fra Kamstrup A/S, er stolt over at være betroet hvervet som den første formand for DI Vand.
- Rundt omkring i verden er der et stigende behov for gode energieffektive løsninger til at levere rent drikkevand og til at rense spildevandet, siger Jesper Daugaard.
- Vores ambition om at nå en vandteknologieksport på 40 mia. i 2030 kræver både, at vi iscenesætter vores styrkepositioner bedre, og at vi tænker nyt og bruger hinanden på tværs af branchen.
Derfor er det essentielt, at vi får sat ekstra tryk på eksporten og udviklingen af dansk vandteknologi og rådgivning.
Bestyrelsen for DI Vand består af:
- Senior Vice President Jesper Daugaard, Kamstrup A/S (formand)
- Forretningschef Jens Brandt Bering, NIRAS A/S (næstformand)
- Global Brand Manager Michael Ramlau-Hansen, AVK Holding A/S
- Senior market director Claus Nickelsen, COWI A/S
- Global Director Mads Warming, Danfoss A/S
- Managing Director Thor Ugelvig Petersen, DHI Danmark A/S
- Group Director Morten Riis, Grundfos Holding A/S
- Adm. direktør Niels Møller Jensen, Herning Vand Holding A/S
- Forsyningsdirektør Ole Adeler, HOFOR A/S
- Partner Henriette Soja, Horten Advokatpartnerskab
- Adm. direktør Hans-Martin Friis Møller, Kalundborg Forsyning
- Managing Director Hanne Christensen, Rambøll Danmark A/S
- Direktør Kaj Stjernholm, Stjernholm A/S
- Direktør Jonathan Cope, RGS Nordic A/S
- COO Claus Homann, Aarhus Vand A/S
Klima, miljø og energi

ESG kompetencer er afgørende for den bæredygtige omstilling
Efterspørgslen efter ESG-kompetencer er enorm blandt danske virksomheder. Uden de rette hoveder og hænder lykkes vi ikke med omstillingen. Dansk Industri (DI) har iværksat en målrettet indsats for at hjælpe vores medlemmer på vej.
Indhold fra partner

Grønnere København kræver øget offentligt-privat samarbejde
Titlen som arkitekturhovedstad i 2023 lægger op til en ny bæredygtig æstetik. Kommunen kan stille krav til byggeriet, men de grønne løsninger kommer længst, når det sker i dialog med de private aktører, lyder det samstemmende fra miljøborgmesteren og chefen for DI Global.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Masterclass-serie om ESG: DI forbereder virksomheder på nye rapporteringskrav
Dansk Industri (DI) har i de seneste måneder afholdt en ESG Masterclass-serie for virksomheder for at forberede dem på de kommende EU-standarder for bæredygtighedsrapportering. Masterclassen bestod af fire sessioner, hvor virksomheder fik mulighed for at dykke ned i forskellige aspekter af ESG: væsentlighed, miljø (E), sociale forhold (S) og selskabsledelse (G).
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
160.000 agenter for grøn omstilling
Servicebranchen skruer op for den grønne omstilling og vil samtidig inspirere andre til at gøre det samme. Et aktuelt initiativ er rådgivningsforløbet Klimaklar Servicevirksomhed, som har fokus på CO2-reduktion og udarbejdelse af klimaregnskaber
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
IT-løsninger til ESG rapportering
Hvordan vælger du den rette IT-løsning til din virksomhed i forbindelse med ESG-rapportering?
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi
Startskuddet er gået for projekt ”Klimaklar Servicevirksomhed”
Dansk Industris gratis medlemstilbud ”Klimaklar Servicevirksomhed” er skudt i gang. Over de kommende måneder vil ca. 40 servicevirksomheder gennemgå et rådgivningsforløb med workshops, individuel sparring og undervisning.
Indhold fra partner