13.09.2017 | Samfund
DI vil sprede læring om robotter og kodning hos børn
Indhold fra partner Hvad er dette?
Over 100 børn prøvede i weekenden kræfter med robotter og kodning. Den digitale læring skal ind med modermælken, mener DI.
Over 100 børn fik styrket nysgerrigheden og forsøgt sig med bl.a. at programmere robotter på Frederiksberg i weekenden. Foto: DI
Kulturhuset Kedelhallen på Frederiksberg var lørdag centrum for børns leg med teknologien.
Over 100 børn prøvede her kræfter med robotter og programmering af computerprogrammer – også kaldet kodning.
Formålet var at styrke nysgerrigheden efter og lærelysten til de digitale kompetencer hos børnene. Børnene kunne både lære at bygge en lille robot og programmere den til at køre i særlige mønstre, eller de kunne lære at kode et lille spil, lige som andre igen prøvede at programmere små musikstykker.
Se video fra arrangementet her.
Samarbejde med DI
Børnene lærte også om, hvordan de kunne beskytte sig mod hackere på nettet, så de blev bedre til at begå sig i den digitale virkelighed.
Blandt dagens andre oplevelser var robotdans og oplæg fra en programmør fra den danske virksomhed Momio og Johan Sundstein, der er professionel computerspiller.
Arrangementet var resultatet af et samarbejde mellem foreningen Coding Pirates, Frederiksberg Idræts-Union og Dansk Industri (DI).
Morten Jung (K) er 1. viceborgmester i Frederiksberg Kommune og initiativtager til samarbejdet. Han pegede på, at hvis ikke vi får givet vores børn gode digitale kompetencer, bliver vi kørt agterud som land.
- Det må ikke ske. Så derfor ville jeg gerne give børnene på Frederiksberg en digital saltvandsindsprøjtning. Det er fantastisk at se så glade, nysgerrige børn, der griber de digitale muligheder. Det kan vi godt være stolte af, sagde han.
Læs også: Virksomhederne har brug for flere digitale talenter
Håber på at brede ud
Lis Zacho, afdelingsleder for Coding Pirates på Lindevangskolen, var efter arrangementet fint tilfreds med dagen.
- Vi har været rigtig glade for at vise, at det er sjovt at kode og skabe ting med teknologien. Vi håber, at rigtig mange har fået mod på at kode, så de får lyst til igen at prøve kræfter med at kode. Vi har vist, at vi i samarbejde med offentlige og private parter kan få sat kodning på dagsordenen, sagde hun.
I DI kalder Christian Hannibal, fagleder i DI, kodning for "fremtidens ABC og en kompetence på linje med at kunne læse, skrive og regne."
- Derfor skal kodning ind med skolemælken. Vi er rigtig glade for, at vi har kunnet gå forrest her på Frederiksberg, men håber også, at kommuner over hele landet vil lade sig inspirere og virkelig kaste sig ind i kodekampen. Det er vigtigt, hvis Danmark skal vinde fremtiden og fremtidens arbejdspladser, siger han.
Klima, miljø og energi

Grib chancen: Bliv del af startup-miljø for CO2-jægere
Der er brug for nye løsninger, hvis Danmark skal indfri ambitiøse klimamål. Det nye startupmiljø GreenUp Accelerator har pladser til iværksættere, der har en CO2-plan. Hurtig tilmelding giver ekstra fordele.
Indhold fra partner
Samfund

”Vildt indgribende”: Nyt EU-forslag kan handlingslamme virksomhedsledelserne
Dansk Industri er rystet over indholdet af en ny rapport, der kan få EU-kommissionen til radikalt at ændre ledelsen af alle virksomheder. Det kan lamme erhvervslivet, mener DI og en lang række eksperter i selskabsret.
Indhold fra partner
Samfund

”Danske virksomheder vil have gode og værdiskabende regler om bæredygtighed”
Køen af villige deltagere i DI´s nye udvalg for bæredygtighed var lang. 24 personer fra vidt forskellige virksomheder er nu sat sammen med Annemarie Meisling, Senior Director for bæredygtighed og Corporate Affairs i Chr. Hansen som formand.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Dansk eksport fortrænger 7 gange Danmarks totale CO2e-udledning
Danske teknologier kan skære 1.500 mio. tons af EU-landenes CO2 udledning indenfor vedvarende energi, proces, bygning og vandstyring. Globalt er potentialet endnu større, og derfor bakker DI helhjertet op om regeringens nye strategi for global klimaindsats.
Indhold fra partner
Klima, miljø og energi

Hvordan griber iværksættere FN’s Verdensmål an?
At nå i mål med FN’s Verdensmål har været på agendaen siden 2015, hvor de blev vedtaget på FN’s topmøde. Danske virksomheder har taget opgaven til sig, og særligt iværksættere har meldt sig på banen med innovative løsninger og nytænkning af eksisterende rammer.
Indhold fra partner
Strategi & ledelse

Dårligt forberedt Per Vers fik stående klapsalver i DI
Rapperen Per Vers opsummerede i en ni minutter lang freestylerap, hvad 21 virksomheder på to år har lært om at gøre filantropi til forretning gennem strategisk arbejde med FN’s Verdensmål. Til stående klapsalver.
Indhold fra partner