13.09.2017  |  Samfund

DI vil sprede læring om robotter og kodning hos børn

Indhold fra partner Hvad er dette?

Over 100 børn prøvede i weekenden kræfter med robotter og kodning. Den digitale læring skal ind med modermælken, mener DI.

Kulturhuset Kedelhallen på Frederiksberg var lørdag centrum for børns leg med teknologien.

Over 100 børn prøvede her kræfter med robotter og programmering af computerprogrammer – også kaldet kodning.  

Formålet var at styrke nysgerrigheden efter og lærelysten til de digitale kompetencer hos børnene. Børnene kunne både lære at bygge en lille robot og programmere den til at køre i særlige mønstre, eller de kunne lære at kode et lille spil, lige som andre igen prøvede at programmere små musikstykker.

Se video fra arrangementet her.

Samarbejde med DI

Børnene lærte også om, hvordan de kunne beskytte sig mod hackere på nettet, så de blev bedre til at begå sig i den digitale virkelighed. 
 
Blandt dagens andre oplevelser var robotdans og oplæg fra en programmør fra den danske virksomhed Momio og Johan Sundstein, der er professionel computerspiller. 
 
Arrangementet var resultatet af et samarbejde mellem foreningen Coding Pirates, Frederiksberg Idræts-Union og Dansk Industri (DI). 
 
Morten Jung (K) er 1. viceborgmester i Frederiksberg Kommune og initiativtager til samarbejdet. Han pegede på, at hvis ikke vi får givet vores børn gode digitale kompetencer, bliver vi kørt agterud som land. 

- Det må ikke ske. Så derfor ville jeg gerne give børnene på Frederiksberg en digital saltvandsindsprøjtning. Det er fantastisk at se så glade, nysgerrige børn, der griber de digitale muligheder. Det kan vi godt være stolte af, sagde han.

Læs også: Virksomhederne har brug for flere digitale talenter

Håber på at brede ud

Lis Zacho, afdelingsleder for Coding Pirates på Lindevangskolen, var efter arrangementet fint tilfreds med dagen.

- Vi har været rigtig glade for at vise, at det er sjovt at kode og skabe ting med teknologien. Vi håber, at rigtig mange har fået mod på at kode, så de får lyst til igen at prøve kræfter med at kode. Vi har vist, at vi i samarbejde med offentlige og private parter kan få sat kodning på dagsordenen, sagde hun.

I DI kalder Christian Hannibal, fagleder i DI, kodning for "fremtidens ABC og en kompetence på linje med at kunne læse, skrive og regne."

- Derfor skal kodning ind med skolemælken. Vi er rigtig glade for, at vi har kunnet gå forrest her på Frederiksberg, men håber også, at kommuner over hele landet vil lade sig inspirere og virkelig kaste sig ind i kodekampen. Det er vigtigt, hvis Danmark skal vinde fremtiden og fremtidens arbejdspladser, siger han.

Mere fra Dansk Industri

Dansk Industri

www.di.dk

  • di@di.dk
  • 3377 3377
  • H. C. Andersens Boulevard 18, 1787 København V

DI arbejder for at sikre de bedst mulige rammer for virksomhedernes CSR-arbejde på såvel dansk, europæisk og globalt plan.DI's indsats spænder bredt, da CSR-arbejdet ofte baseres på globale principper såsom FN’s konventioner og OECD retningslinjer og udmønter sig i såvel EU som national lovgivning.CSR adresserer globale udfordringer, hvorfor de fleste virksomheder refererer til globale princip…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere