24.01.2020  |  Strategi & ledelse

Direktører frygter også klimaforandringerne

Ni ud af ti direktører mener, at klimaforandringerne vil påvirke deres virksomheder negativt. Det viser ny international undersøgelse af Deloitte.

Klimaforandringerne vil ikke kun have negative konsekvenser for landbrug, skov og hav, men i vid udstrækning også virksomheder over hele verden. Sådan lyder konklusionen fra en global undersøgelse foretaget af Deloitte, der har spurgt mere end 2000 direktører fra virksomheder i 19 forskellige lande.

Læs også: Siemens vil belønne topledere for bæredygtighed

Rundspørgen blev offentliggjort under det igangværende topmøde i World Economics Forum i Davos i denne uge.

Resultaterne på Deloittes klimaundersøgelse

  • Mere end 2000 direktører fra 19 har svaret på undersøgelsen.
  • 48 procent af respondenterne er helt enige i, at klimaforandringer kan ramme deres virksomhed negativt.
  • 90 procent svarer, at de enten er helt eller delvist enige i ovenstående spørgsmål.
  • Af de adspurgte svarer 90 procent af lederne, at de enten har taget, eller vil tage bæredygtige initiativer i virksomheden.

48 procent af direktørerne er helt enige i, at klimaforandringerne vil påvirke deres forretning negativt, men 90 procent svarer, at de er helt eller delvist enige i spørgsmålet.

Der er tilsyneladende sket en betydelig udvikling i virksomhedsledernes klimamæssige bekymringer. Da Deloitte for to år siden udarbejdede en lignende undersøgelse, svarede kun 10 procent af de adspurgte, at de troede, at de kunne hjælpe med at bekæmpe klimaforandringerne.

Nu svarer 90 procent, at de har, eller vil integrere bæredygtige initiativer ind i virksomhedsmodellen.

Flemming Besenbacher, der er bestyrelsesformand i Carlsbergs Group og Carlsbergfonden fortæller blandt andet til Børsen, at de på nuværende tidspunkt forsker i klimatolerante bygsorter og investerer i anlæg til byggerier i lande med vandmangel, som kan skabe rent vand ud af procesvand.

Bekymring skal motivere forandring
Anders Dons, der er administrerende direktør for Deloitte, vurderer også, at nutidens direktører i erkender, at det er nødvendigt at tage ansvar for at finde bæredygtige løsninger, der kan hjælpe klimaet.

”Der er sket et jordskred i forhold til klimaforandringerne. Der er helt klart en markant øget opmærksomhed og en erkendelse af nødvendigheden af at tage medansvar for løsninger”, siger Anders Dons til Børsen.

Han påpeger desuden, at internationale investorer i højere grad fokuserer på en grønnere omstilling generelt, hvilket påvirker driften af virksomheden og de respektive forretningsaktiviteter.

Administrerende direktør for Pensiondanmark, Torben Möger, mener, at direktørernes bekymring er legitim, hvorfor erkendelsen skal bruges til at finde nye bæredygtige forretninger, der kan løse op for klimabekymringerne hos de ni ud af ti direktører.

De to ting finanssektoren har brug for
Finans fortalte yderligere, at den engelske cenralbankchef, Mark Carney, under en event havde forklaret, hvad der skal til, for at finansielle institutioner for alvor kan indrette deres beslutninger efter klimabehov. 

Læs også: Flere europæere vil have lovgivning om bæredygtig mode

Det handler om at sikre ens rapportering, og om at definere et klart klimamål. Når det er gjort, mener Mark Carney, at markedet vil kunne skubbe på, så udviklingen bevæger sig hurtigere i den rigitige retning. 

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere