23.01.2020  |  Strategi & ledelse

Siemens vil belønne topledere for bæredygtighed

Der skal banes vej for en mere bæredygtig form for kapitalisme. Siemens vil gå i spidsen ved at tildele deres topledere aktieoptioner baseret på bæredygtighedsmål.

Fremover vil topledelsen i Siemens blive tildelt aktieoptioner afhængigt af, hvor dygtig den enkelte topleder er til at levere reduktion af CO2-udledning, stigende kundetilfredshed og uddannelse af medarbejdere.

Læs også: Grundfos-direktør: Alle virksomheder kan gå grønt

Dermed bliver aktieoptionerne ikke længere blot fordelt på baggrund af afkast. Det skriver Berlingske.

Bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe vil på generalforsamlingen d. 5. februar foreslå bestyrelsen at 20 procent af aktieoptionerne til den otte mand store topledelse tildeles ud fra ESG-mål.

Grøn kapitalisme
”Vi har valgt nogle meget simple parametre. Vores CO2-udledning, hvor vi har forpligtet os til at være CO2-neutrale i 2030, hvor meget vi uddanner vores medarbejdere og vores kundetilfredshed, og så har vi selvfølgelig stadig vores aktieværdi sammenlignet med konkurrenternes. De fire parametre skal fremover indgå i at bedømme ledelsens langsigtede bonusberegninger, og ledelsen skal levere værdi på alle fire parametre”, siger Jim Hagemann Snabe til Berlingske.

Bestyrelsesformanden er blandt andet inspireret af Grundfos, der sidste år indførte et lignende bonusprogram for ledelsen. 

Læs også: Kampagne udstiller topledelser uden kvinder

Hvordan værdiskabelsen for samfund, medarbejdere og kunder måles og gøres op i tal er stadig til diskussion, men et forslag udarbejdet af de fire største globale revisionsselskaber i samarbejde med World Economic Forum vil blive præsenteret i løbet af dette års møde i Davos.

Jim Hagemann Snabe forklarer til Berlingske, at arbejdet har stået på i seks måneder med fokus på at at udvikle "de rigtige parametre og gøre det revisionsbart". Noget som ifølge ham måske kan blive til "en form for ny regnskabsstandard".

- SMF

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere