23.01.2020 | Strategi & ledelse
Siemens vil belønne topledere for bæredygtighed
Der skal banes vej for en mere bæredygtig form for kapitalisme. Siemens vil gå i spidsen ved at tildele deres topledere aktieoptioner baseret på bæredygtighedsmål.
Fremover vil topledelsen i Siemens blive tildelt aktieoptioner afhængigt af, hvor dygtig den enkelte topleder er til at levere reduktion af CO2-udledning, stigende kundetilfredshed og uddannelse af medarbejdere.
Læs også: Grundfos-direktør: Alle virksomheder kan gå grønt
Dermed bliver aktieoptionerne ikke længere blot fordelt på baggrund af afkast. Det skriver Berlingske.
Bestyrelsesformand Jim Hagemann Snabe vil på generalforsamlingen d. 5. februar foreslå bestyrelsen at 20 procent af aktieoptionerne til den otte mand store topledelse tildeles ud fra ESG-mål.
Grøn kapitalisme
”Vi har valgt nogle meget simple parametre. Vores CO2-udledning, hvor vi har forpligtet os til at være CO2-neutrale i 2030, hvor meget vi uddanner vores medarbejdere og vores kundetilfredshed, og så har vi selvfølgelig stadig vores aktieværdi sammenlignet med konkurrenternes. De fire parametre skal fremover indgå i at bedømme ledelsens langsigtede bonusberegninger, og ledelsen skal levere værdi på alle fire parametre”, siger Jim Hagemann Snabe til Berlingske.
Bestyrelsesformanden er blandt andet inspireret af Grundfos, der sidste år indførte et lignende bonusprogram for ledelsen.
Læs også: Kampagne udstiller topledelser uden kvinder
Hvordan værdiskabelsen for samfund, medarbejdere og kunder måles og gøres op i tal er stadig til diskussion, men et forslag udarbejdet af de fire største globale revisionsselskaber i samarbejde med World Economic Forum vil blive præsenteret i løbet af dette års møde i Davos.
Jim Hagemann Snabe forklarer til Berlingske, at arbejdet har stået på i seks måneder med fokus på at at udvikle "de rigtige parametre og gøre det revisionsbart". Noget som ifølge ham måske kan blive til "en form for ny regnskabsstandard".
- SMF
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Strategi & ledelse

Der er næsten 1.000 milliarder at hente i cirkulære løsninger
Et nordisk samarbejde over flere år resulterer i solid hjælp og anbefalinger til, hvordan virksomheder kan organisere den svære omstilling til cirkulær løsninger.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild
Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.