14.08.2018 | Klima, miljø og energi
Grundfos-direktør: Alle virksomheder kan gå grønt
Topchefen Mads Nipper mener, at alle virksomheder kan drejes i en mere bæredygtig retning og opfordrer derfor sine direktør-kollegaer til at gå grønt.
De danske virksomheder skal være grønnere, direktørerne skal føre an, og det kan ikke gå hurtigt nok. Sådan lyder det fra Grundfos-direktør Mads Nipper i en opfordring til sine direktør-kollegaer.
Læs også: Cementvirksomhed skruer helt op for grøn omstilling
”Mit postulat er, at formentlig alle virksomheder kan vælge at gøre mere”, siger Mads Nipper til finans.dk og uddyber:
Der er ingen undskyldninger for ikke at blive en mere bæredygtig virksomhed, understreger Grundfos-chefen Mads Nipper.
”Der er ingen virksomheder, der kan sige: ’Det beklager vi, det kan vi ikke gøre noget ved’. Men jeg medgiver, at Grundfos, fordi vores produkter i deres grundlæggende natur gør noget godt og vigtigt for verden, nok har det 10-20 procent nemmere end andre. Men det er en dårlig undskyldning for dem, der siger, de ikke kan”.
Den holdning bakker en af landets førende ledelseseksperter, Steen Hildebrandt, op om.
”Jeg er fuldstændig enig med Mads Nipper. Han rammer plet. Ikke-bæredygtig adfærd er taberadfærd. Ikke-bæredygtig adfærd er ikke en realistisk option på lidt længere sigt. Virksomhederne skal have tid til at sadle om. En række virksomheder vil ikke bare være tøvende; de vil være for dumme og for reaktionære til overhovedet at gå ind i denne problematik, og de fleste af dem vil ikke eksistere om 10 år”, siger han til finans.dk.
Han er professor emeritus i organisations- og ledelsesteori ved Aarhus Universitet og har desuden selv skrevet om virksomheders indtog i en bæredygtig fremtid, skriver finans.dk.
Og ifølge Mads Nipper er der rigeligt at tage fat på allerede.
Opråb til kollegaer
Han henviser til to virksomheder, som har hentet Grundfos-chefen ind i bestyrelsen, skriver finans.dk.
”Hvad kan Danish Crown gøre i forhold til mere bæredygtigt landbrug? Hvad kan man gøre i forhold til madspild? Hvad kan man gøre for at gøre dyrehold mere klimavenligt, så det bliver en mere bæredygtig kilde til protein?”.
Læs også: Fleksibelt el-forbrug er vejen til den grønne omstilling
”Hvad kan B&O gøre i forhold til hele akustiksiden i forhold til at øge menneskers livskvalitet? Hvad kan man gøre i forhold til cirkulær økonomi og genbrug af jordens ressourcer?”, siger han til finans.dk.
- JJK
Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.
Deltag i debatten
Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.
Medarbejder

Danmark har fået sine første markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed
26 nyuddannede markedsføringsøkonomer med speciale i bæredygtighed er som de første af sin slags klar til at løfte opgaver indenfor bæredygtighed og cirkulær økonomi.
Klima, miljø og energi

Ganske få danske virksomheder har strategi for biodiversitet
Ny rapport fra WWF Verdensnaturfonden og Bain & Company viser, at 70 procent af de største danske virksomheder ser biodiversitetstab som en trussel mod deres forretning, men kun 10 procent af dem har en konkret plan for, hvordan de vil handle på det.
Klima, miljø og energi

Nu skal millionerne rulle mod grøn omstilling
En nyligt indgået politisk aftale gør det nemmere for virksomheder at få hjælp til grøn omstilling.
Klima, miljø og energi

Science Based Targets-initiative godkender Danfoss’ klimamål
Danfoss har nu fået godkendt sine videnskabsbaserede klimamål af organisationen Science Based Targets initiative (SBTi)
Klima, miljø og energi

Ørsted og DSV tester dronelevering på åbent hav
Test i Kattegat skal undersøge om fragtdroner fungerer over længere afstande og kan bidrage til at opnå CO2-neutralitet.
Klima, miljø og energi

Klimarådet: CO2-udledningen i 2025 vil være højere end forventet
Energistyrelsens klimastatus og -fremskrivning opfylder sin funktion som centralt planlægningsværktøj for dansk klimapolitik. Der er dog stadig ubesvarede spørgsmål og plads til forbedringer – blandt andet omkring affalds- og landbrugssektorerne. Det vurderer Klimarådet i et nyt notat.