14.08.2018  |  Klima, miljø og energi

Grundfos-direktør: Alle virksomheder kan gå grønt

Topchefen Mads Nipper mener, at alle virksomheder kan drejes i en mere bæredygtig retning og opfordrer derfor sine direktør-kollegaer til at gå grønt.

De danske virksomheder skal være grønnere, direktørerne skal føre an, og det kan ikke gå hurtigt nok. Sådan lyder det fra Grundfos-direktør Mads Nipper i en opfordring til sine direktør-kollegaer. 

Læs også: Cementvirksomhed skruer helt op for grøn omstilling

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”Mit postulat er, at formentlig alle virksomheder kan vælge at gøre mere”, siger Mads Nipper til finans.dk og uddyber:

”Der er ingen virksomheder, der kan sige: ’Det beklager vi, det kan vi ikke gøre noget ved’. Men jeg medgiver, at Grundfos, fordi vores produkter i deres grundlæggende natur gør noget godt og vigtigt for verden, nok har det 10-20 procent nemmere end andre. Men det er en dårlig undskyldning for dem, der siger, de ikke kan”.

Den holdning bakker en af landets førende ledelseseksperter, Steen Hildebrandt, op om. 

”Jeg er fuldstændig enig med Mads Nipper. Han rammer plet. Ikke-bæredygtig adfærd er taberadfærd. Ikke-bæredygtig adfærd er ikke en realistisk option på lidt længere sigt. Virksomhederne skal have tid til at sadle om. En række virksomheder vil ikke bare være tøvende; de vil være for dumme og for reaktionære til overhovedet at gå ind i denne problematik, og de fleste af dem vil ikke eksistere om 10 år”, siger han til finans.dk.

Han er professor emeritus i organisations- og ledelsesteori ved Aarhus Universitet og har desuden selv skrevet om virksomheders indtog i en bæredygtig fremtid, skriver finans.dk.

Og ifølge Mads Nipper er der rigeligt at tage fat på allerede.

Opråb til kollegaer 
Han henviser til to virksomheder, som har hentet Grundfos-chefen ind i bestyrelsen, skriver finans.dk. 

”Hvad kan Danish Crown gøre i forhold til mere bæredygtigt landbrug? Hvad kan man gøre i forhold til madspild? Hvad kan man gøre for at gøre dyrehold mere klimavenligt, så det bliver en mere bæredygtig kilde til protein?”. 

Læs også: Fleksibelt el-forbrug er vejen til den grønne omstilling 

”Hvad kan B&O gøre i forhold til hele akustiksiden i forhold til at øge menneskers livskvalitet? Hvad kan man gøre i forhold til cirkulær økonomi og genbrug af jordens ressourcer?”, siger han til finans.dk.

- JJK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere