20.01.2020 | Samfund
Flere europæere vil have lovgivning om bæredygtig mode
Ny undersøgelse afspejler en europæisk befolkning, der viser stigende interesse for etisk og bæredygtig tøjproduktion.
YouGov har gennem interviews af et større antal respondenter i flere europæiske lande undersøgt, hvilke holdninger der skinner igennem i forhold til mode og etik.
Når europæerne skal ud og købe tøj, er det for 76 procent primært prisen, der er den afgørende faktor for et køb.
52 procent af de adspurgte svarede da også, at de foretager størstedelen af deres køb i såkaldte ’fast-fashion’-butikker som H&M, Zara og Mango.
Dog køber 15 procent af europæerne deres tøj i genbrugsbutikker, hvor 12 procent har en præference for etiske varemærker.
Læs også: Ny klimavenlig teknologi på vej til modeindustrien
Samlet set er de respondenterne overvejende enige om, at håndhævning af de etiske aspekter ved produktion af tøj er vigtig. Fire ud af fem mener, at virksomheder skal stilles til ansvar og være lovgivningsmæssigt forpligtet til at tage hensyn til forhold som arbejdsvilkår og dyrevelfærd.
Herunder har 23 procent reduceret deres tøjkøb af etiske årsager.
Hvorfor europæerne afholder sig fra at købe tøj, der tager mere hensyn til klimaet, har flere grunde.
35 procent mener prisen er for høj, og en tredjedel finder er ugennemskueligt at vurdere, hvordan tøjet ikke påvirker klimaet negativt.
-HCL
Klima, miljø og energi

World Economic Forum's Global Risks Report har længe advaret om en global pandemi
Pandemien har vist, at globale kriser kan ramme virksomheder på områder, som man ikke har taget med i sin risikovurdering. Derfor skal man i sin risikostyring fremadrettet arbejde langt mere med komplekse og strukturelle risici.
Menneskerettigheder

Virksomhederne bør være med til at bekæmpe social ulighed, mener eksperter.
Bevidstheden om social ulighed har aldrig været højere blandt offentligheden. Her er tre bud på, hvordan virksomhederne kan være en del af løsningen.
Klima, miljø og energi

Flere store danske virksomheder erkender, at størstedelen af deres CO2-udledninger ligger udenfor umiddelbar kontrol
I langt de fleste virksomheders tilfælde skal den største mængde CO2-udledning findes i det såkaldte scope 3. “Særligt de små og mellemstore virksomheder er udfordret", udtaler Concitos direktør, Christian Ibsen.
Klima, miljø og energi

REMA 1000 og Schulstad sløjfer hver anden levering med lastbil
Et unikt samarbejde mellem REMA 1000 og discountkædens leverandører af brød betyder, at antallet af leveringer af brød til kædens butikker er halveret på kun et år – svarende til en reduktion på over to millioner kørte kilometer om året.
Klima, miljø og energi

Biodiversitet var hovedtema på klimatopmødet ’One Planet Summit'
Klimatopmødet ’One Planet Summit for Biodiversity’ blev for nyligt afholdt i Frankrig, hvor der i samme forbindelse blev indsamlet omkring 86 milliarder danske kroner til klimaprojektet ’The Great Green Wall Initiative’.
Klima, miljø og energi

Positive 'tipping points' kan få markant indflydelse på den grønne omstilling
Et studie viser, at de såkalde positive 'tipping points' kan udløse en dominoeffekt, hvor store dele af transport, varme og industri vil kunne dekarboniseres.