08.01.2020  |  Klima, miljø og energi

Ny klimavenlig teknologi på vej til modeindustrien

Modeindustrien er en af de mest forurenende sektorer overhovedet. Det vil selskabet Pond Textile ændre på ved hjælp af ny, hemmelig opfindelse.

Der er et bæredygtigt gennembrud på vej i modetøjindustrien. Ifølgee udviklingsselskabet Pond Textile A/S er de snart klar med en ny teknologi, der erstatter nylon og polyester med biologisk nedbrydelige plantefibre. Det skriver Børsen. Pond Textiles deler ejer med Bestseller-koncernen. 

Læs også: Sådan gør du din forsyningskæde bæredygtig

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

"Vi kan med vores teknologi lave f.eks. bøjler og knapper uden fossilt plast, men den helt store gamechanger i modetøjindustrien vil være en metervare med plantefibre i stedet for fossile plastfibre. Volumenerne er jo enorme i den industri", siger Thomas Brorsen til Børsen og fortæller, at virksomheden i år kommer på markedet med et produkt, der er klar til kommerciel brug.

Pond Textile laver ikke selv metervarer, knapper eller bøjler, men en slags hemmelig ’lim’, som på eksisterende metervareproducenters produktionsanlæg bruges til at binde fibre af eksempelvis majs, hør, træ eller bananer sammen. Teknologien kan også bruges ved fremstilling af møbler, dele til biler osv.

Reduktion af mikroplast
Thomas Brorsen forklarer til Børsen, at anvendelse af den teknologi, som Pond har udviklet, også vil betyde en stor reduktion af de store mængder af ikke-nedbrydeligt mikroplast, som globalt ophobes i miljøet.

Idéen er, at de fabrikker, der i dag leverer tøj med nylon eller polyester til den globale modeindustri, presset af markedet skal bruge - eller få deres leverandører til at bruge – ’limen’ fra Pond i produktionen.

Og det er på tide. Modeindustrien er en af de mest ressourceforbrugende sektorer overhovedet, hvor forbruget af vand og fossile plastfibre er enormt.

"Industrien er meget interesserede i at få mere bæredygtige materialer. Jeg har deltaget i møder i Fashion for Good, hvor mange af de store i modeindustrien er med, og det er helt sikkert, at viljen til at bruge nye materialer er til stede i markedet", fastslår Thomas Brorsen til Børsen.

Læs også: Modegiganter går sammen i FN-klimaaftale

Pond Textile har i dag en udviklingsafdeling og en mindre produktion på havnen i Aarhus, men opførelsen af en fabrik til fremstilling af den særlige ’lim’ indledes i løbet af få uger.

- SMP

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere