07.03.2019  |  Supply chain

Sådan gør du din forsyningskæde bæredygtig

Det kan næppe komme bag på nogen, at fokus på bæredygtighed har spredt sig som ringe i vandet ind i mange brancher – forsyningskæder er ingen undtagelse. Men hvorfor er det så vigtigt, og hvordan kan din virksomhed følge med?

Klimadebatten har gjort sit indtog i alt fra modeindustrien til byggebranchen, og det handler om at gøre virksomhederne bæredygtige. Det gælder også forsyningskæderne, hvor logistik- og shippingindustrien har oplevet et større pres inden for de sidste ti år.

Læs også: Vedvarende energi skal ind i forsyningskæderne

Supply Chain Brain kommer Ray Hatch, der er CEO for Quest Resource Management Group, med en række råd til at opnå en bæredygtig forsyningskæde i den virksomhed:

Hvorfor du skal følge med
Et af de vigtigste råd er at regulere, da der hele tiden kommer nye regler omkring alt fra materialer til de køretøjer, der skal transportere varerne – det bliver virksomhederne nødt til at forholde sig til.

Det er også vigtigt at regulere i forhold til forbrugernes ønsker og behov. De er mere opmærksomme på bæredygtighed end nogensinde før, og det er investorerne godt klar over – derfor vælger de ofte at skyde penge i virksomheder, der har fokus på dette, skriver Hatch.

For eksempel handler det for en fødevarevirksomhed om ikke at have kolossale mængder af madspild, da det vil have en negativ indvirken hos forbrugerne. Men hvis fødevarevirksomheden er god til at balancere produktion og levering (udbud/efterspørgsel), så kan det give virksomheden et godt ry blandt forbrugerne.

Hvorfor det giver problemer
Der er som regel altid nye problematikker forbundet med indførelse og omstilling af større koncepter i virksomhederne – det gælder også bæredygtighed.

I forsyningskæderne handler det blandt andet om den teknologi, der skal implementeres for at gøre logistikplanlægningen nemmere, og så er der hele problematikken i at udskifte sin transportflåde til en miljøvenlig én med begrænset eller intet CO2-udslip.

Derudover ligger der en udfordring i at uddanne og informere sine medarbejdere om bæredygtige tiltag. Det er nemlig vigtigt også at inddrage medarbejderne, så de forstår vigtigheden i den bæredygtige strategi, samt hvilken betydning den har for virksomheden, påpeger Ray Hatch.

Læs også: Den fremtidssikrede forsyningskæde er klimavenlig og præget af samarbejde

På den måde undgår virksomheder, at medarbejderne blot ser bæredygtighedsinitiativerne på papiret fra topledelsen – og dermed ikke forholder sig til dem, som virksomheden har tiltænkt.

- SDN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere