12.06.2020  |  Samfund

Dit aflagte arbejdstøj bliver til nye produkter

Indhold fra partner Hvad er dette?

DFD samarbejder med virksomheden LEFTOVER, der skal være med til at realisere det ambitiøse mål om 100 % genanvendelse af kundernes kasserede tekstiler.

Gennem mere end to årtier har DFD haft fokus på genanvendelse og genbrug af kasserede tekstiler. Det blev grundlagt gennem et samarbejdet med LEFTOVER, som nu bliver udvidet.

Det generelle fokus og arbejde med bæredygtighed og grøn omstilling har ændret sig siden det hele startede, men det er for længst blevet en integreret del af forretningen i DFD. Som en naturlig følge af det øgede samfundsfokus på bæredygtighed er et nyt kommercielt koncept opstået. Som det første af sin slags i branchen er fokus på at genanvende eller genbruge 100 % af kundernes tekstiler.

Øget samfundsfokus på bæredygtig udvikling driver innovationen
Det øgede samfundsfokus på bæredygtig udvikling, som bl.a. er kommet med FN’s Verdensmål, sætter skub i efterspørgslen på produkter med et bæredygtigt fokus. Dette gælder også for en stor del af kunderne i DFD.
 
Det er et ambitiøst mål, at 100 % af kundernes tekstiler skal genanvendes eller genbruges i 2025, men det ligger i tråd med de fokusområder, som udgør det samfundsansvarlige arbejde i DFD.

Udvidelsen af samarbejdet med LEFTOVER betyder, at alle kundernes kasserede tekstiler bliver sendt fra vaskerierne til en centralt fabrikshal, hvorfra LEFTOVER sorterer og bestemmer tekstilernes videre vej i deres livscyklus. LEFTOVER står også for at udvikle og fremstille produkter til konceptet DFD Upcy, som er upcyclede tekstiler, der på ny kan indgå i en vaske- og lejeløsning til kunderne.

De øvrige tekstiler bruger LEFTOVER i egne designs, som er rettet mod private forbrugere. Alle produkter er fremstillet ud af metervarer som lagner, servietter, duge og sengelinned m.fl. I og med, der allerede er blevet brugt vand og kemikalier i fremstillingen af det oprindelige produkt, er disse ”råvarer” helt CO2-neutrale.

DFD Upcy – CO2-neutrale produkter erstatter konventionelle produkter
DFD Upcy er produkter til kunderne, som er lavet kasserede tekstiler fra dem selv eller andre. Tankesættet er, at i stedet for at producere nye produkter af nye materialer, genanvender vi eksempelvis duge som en metervare til at sy produkterne af.
 
Med DFD Upcy bruger vi erfaringerne fra de sidste 20 år i kombination med kundernes ønsker og behov for produkter og løsninger med et bæredygtigt fokus. Produktionen af en ny kokkejakke kræver mellem 3.000-3.500 L vand at producere. Sammen med vores kunder kan vi derved mindske miljøpåvirkninger. 

Det nye koncept har et klart bæredygtigt formål, idet alle kasserede tekstiler bliver til nye produkter gennem upcycling. Det sker i tæt samarbejde med kunderne, der også i stigende grad efterspørger produkter og løsninger med et bæredygtigt fokus.  

Hvert enkelt stykke brugt tekstil er et unika, som der kun findes ét af. Mindre pletter, stregkoder fra tidligere kunder, eventuelle reparationer, farveforskelle osv. er alt sammen med til at fortælle den gode historie om produktets tidligere liv.

OM LEFTOVER OG DFD
Samarbejdet mellem LEFTOVER og DFD går mere end 20 år tilbage. Bag LEFTOVER står Klaus Samsøe og Kivitex, og de aftager alle DFD’s kasserede tekstiler. Gennem en struktureret indsamlingsproces fra vaskerierne, sorterer LEFTOVER alle tekstiler. Nogle af tekstilerne bruger de i egne designs, som bliver solgt til private forbrugere via webshoppen LEFTOVER.dk. For DFD fremstiller LEFTOVER produkter til konceptet DFD Upcy, der er produkter til kunderne lavet af kasserede tekstiler fra kunderne.

Samarbejdet sætter fokus på at erstatte konventionelle produkter med CO2-neutrale produkter.

Denne artikel er en del af temaet I fokus: Verdensmål i forretningen

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere