16.02.2015  |  Supply chain

DLH forventer at fastholde sin FSC-certificering

I træhandelskoncernen DLH er man overrasket og uenig i FSC’s beslutning om at smide DLH ud af FSC-ordningen. DLH er nu i dialog med FSC om at fastholde sin certificering.

Træhandelskoncernen DLH har taget til genmæle over for FSC (Forest Stewardship Council), der i sidste uge fratog DLH sin FSC-certificering efter koncernens køb af ulovligt træ i Liberia i 2012.

Læs også: Træhandelskoncernen DLH mister FSC-mærket

DLH er overrasket over og uenig i FSC’s afgørelse, men tager den til efterretning, og er nu i dialog med FSC om opfyldelse af betingelserne for at fastholde certificeringen. Betingelserne skal opfyldes inden for en frist på tre måneder, og DLH forventer at fastholde sin FSC-certificering, oplyser DLH i en pressemeddelelse.

Ifølge DLH var alt træ, som koncernen købte lovligt eksporteret og kontrolleret af certificeringsfirmaet SGS. Desuden stoppede DLH straks for køb af træ fra Liberia, da en regeringsrapport konkluderede, at fældningstilladelserne ikke var udstedt på lovligt grundlag, skriver DLH videre.

I alt drejer sagen sig om køb af træ for i alt cirka 300.000 dollars over nogle få måneder i 2012.

DLH, der har bæredygtig skovdrift og social ansvarlighed som kerneværdier, har ifølge koncernen selv et af branchens mest omfattende kontrolsystemer til at sikre, at indkøbt træ er lovligt.

- JKK 

Mere fra Joe

Joe Kristian Kipp

  • CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere