04.01.2017  |  Klima, miljø og energi

DMI hjælper kommuner med klimaudfordringerne

DMI kan nu udarbejde skræddersyede rapporter om fremtidens klimaforandringer til Danmarks 98 kommuner.

Skybrud og stormfloder vil i fremtiden ramme Danmark i stigende grad, skriver Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet. Og det vil ramme Danmark forskelligt, alt efter hvor i landet man er bosat.

Læs også: Studie: Global opvarmning skader produktiviteten

I den forbindelse tilbyder Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) nu meteorologiske, skræddersyede analyser og data til hver af landets 98 kommuner. De regionale rapporter kan hjælpe de danske kommuner med at planlægge og forebygge områder på bedst mulig facon.

”Der er stor forskel på, hvilke konsekvenser klimaændringerne har for de enkelte kommuner. Eksempelvis er kommunernes topografi og bebyggelsesprocent afgørende elementer i forhold til klimatilpasning”, siger direktør Marianne Thyrring fra DMI. Hun tilføjer:

”En klimarapport fra DMI vil koste et beløb, som er en dråbe i havet sammenlignet med eksempelvis omkostningerne efter de store storme”.

Aarhus vil være stormklar
En af de kommuner, der gør sig klar til endnu mere vand i fremtiden, er Aarhus Kommune. Og her spiller DMIs klimarapport ind i planlægningen af de klimatilpasningsprojekter, der skal sættes i værk.

”Vi har nu et opdateret og bedre beslutningsgrundlag for at målrette vores klimatilpasning bedst muligt, og arbejdet er allerede i gang”, siger rådmand Camilla Fabricius og fortsætter: 

Læs også: Ban Ki-moon: Trump vil også erkende klimaforandringerne

”Vi arbejder med det i praksis lige nu. Vi gennemfører en række indsatser for at forebygge oversvømmelser i fremtiden. Det drejer sig blandt andet om områderne omkring det nye sygehus i Skejby, lavtliggende områder ved Vejlby-Risskov og havnen. Desuden bruger vi den nyeste viden fra DMI ved forskellige anlæg og til at undgå oversvømmelser ved kritiske veje, som ikke mindst beredskabet er afhængige af”.  

Læs DMI’s klimarapport til Aarhus Kommune her.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere