02.02.2021  |  Samfund

Domstolene behandler flere og flere sager relateret til klima

Siden 2017 har man set en næsten fordobling i sager med baggrund i klimaforandringer eller miljø.

En ny rapport fra FN's Miljøprogram (UNEP), viser at domstolene behandler flere og flere sager, der har baggrund i klimaforandringer eller miljø.

Det skriver Globalnyt. 

På bare tre år er antallet af sager steget 884 til 1550 i 2020.

I Columbia fik en gruppe medhold i den sag de lagde an imod regering for at sløse i kampen mod afskovning. I Brasilien har der været flere sager omkring manglende beskyttelse af regnskoven.

Læs også: FN-rapport tegner sort billede af den fremskridende klimakrise

Arnold Kreilhuber fra UNEP’s afdeling for lov mener, at domstolene har en afgørende rolle at spille i håndteringen af klimakrisen.

Inger Andersen, den danske generaldirektør for UNEP ser også tendensen som positiv for klimaagendaen.

”Denne tidevandsbølge af klimaretssager skubber til forandringer, som der er et stort behov for. Rapporten viser, hvordan klimaretssager får regeringer og virksomheder til at stræbe efter mere ambitiøse mål for reduktion af klimaskadelige udledninger og for tilpasning”, udtaler hun.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere