Dove er på vej mod 100 procent genanvendt plast

Dove er i gang med at udskifte foreløbigt 60 procent af deres emballage til genbrugsplast. Det kan måske samtidig hjælpe frustrerede forbrugere, der synes plast er svært at sortere.

Foto: Dove.

31.08.2020

CSR.dk

Dove, der er ejet af Unilever, er klar med en emballageindsats, som de selv kalder ”en af de mest ambitiøse initiativer for plastreduktion inden for skønhedsindustrien”.

Planen er, at reducere Doves forbrug af ny plast med mere end 20.500 ton pr år, svarende til 60 procent af Doves samlede plastforbrug. I Danmark betyder det, at ca. 1,8 millioner plastflasker er udskiftet til genanvendt plast inden for de næste 12 måneder.

”Vi er startet med Dove, fordi det er et globalt brand, som sælger mange enheder, og vi kan derfor med det samme opnå stor impact ved at begynde her. Men planen er, at al Unilevers plastemballage skal igennem samme udskiftning, så de består af mindst 25% genanvendt plast og er 100 procent genanvendt, genbrugt eller komposterbar plast inden 2025,” siger Ilse Siekkinen, som er nordisk marketingsschef for Beauty & Personal Care i Unilever.

Der skal afleveres mere plast til genanvendelse
Udskiftningen kommer til at foregår i samarbejde med Dove’s leverandører af emballage. Men det hele kan ikke klares på en gang.

Prinicipper for plast i Dove

Doves samlede plastikstrategi hedder ”NO | BETTER | LESS PLASTIC”.

Med NO PLASTIC vil Dove arbejde for at udvikle emballager på baggrund af alternative materialer.

Med BETTER PLASTIC vil Dove væk fra at bruge ny plast og bakke op om udviklingen af en cirkulær økonomi for plast.

Med LESS PLASTIC vil Dove udvikle løsninger, der reducerer mængden af plast i emballagen og fremføringssystemerne i deres produkter.

”Vi har allerede 100 initiativer på tværs af Dove, som handler om plastaffald. Sideløbende med vores konkrete tiltag bliver vi ved med at søge efter løsninger på områder, hvor genanvendt plast ikke i øjeblikket er teknisk gennemførligt. Vores mål er både at motivere og drive den globale genvindingsindustri til at indsamle mere affaldsplast og stille mere genanvendt plast til rådighed,” fortsætter Ilse Siekkinen.

En af de store hurdler for omstilling til brug af genanvendt plast er nemlig, at der ikke er nok plastik, som indgår i cirkulære kredsløb. For det første er der meget store forskel på infrastrukturen til affaldsindsamling og -behandling i forskellige lande og dele af verden. Derfor bliver Doves nye emballage i genbrugsplast også i første omgang indført i Nordamerika og Europa.

Læs også: Lovgivning og forbrugerkrav er et meget stærkt makkerskab

Danskerne kan ikke lide at sortere plast

Men selv i frontløberlande som Danmark, kommer der ikke nok af den brugte plast til genbrug, faktisk kun omkring 20 procent. Selvom danskerne generelt er gode til at sortere deres affald.

Det viser sig, at der findes nogle ganske specifikke barrierer for sortering af netop plast: Det kan være svært at skille produkterne ad, og produkterne kan ikke kan renses ordenligt. Det viser en undersøgelse fra Novus foretaget for Unilever.

Undersøgelsen viste, at næsten 86 procent af de adspurgte danskere mellem 18 og 79 år affaldssorterer emballage til genanvendelse. Men når emballagen er lavet af plastik, er tallet væsentligt lavere. Af al emballage, der ikke bliver genanvendt, udgør plastik nemlig 59 procent.

Ifølge undersøgelsen har 38 procent af danskerne på et tidspunkt ændret mening, mens de var i gang med at smide affald ud, så noget, der skulle have været genanvendt, kom i posen med blandet skrald. Det tyder på, at producenterne kan hjælpe forbrugerne.

Ilse Seikkinen forklarer, at Dove gerne vil hjælpe forbrugerne. Det gør de f.eks. ved at komme information på emballagen om, at det hele kan sorteres som plast – også selv om alle delene af emballagen endnu ikke kan udføres i genanvendt plast.

Dansk Standard

Sponseret

DSB anvender ISO 14001 til at skabe struktur på deres arbejde med bæredygtighed

Rambøll A/S

Sponseret

Final Call: ESRS Deep-dive webinar

Denne artikel er del af et tema:

I fokus: emballage

Emballage har vist sig at være en nøglefaktor i virksomheders arbejde med at reducere CO2 og affald. Temaet viser eksempler på, hvordan virksomheder kan arbejde med både reduktion og genanvendelse, hvilke redskaber, man kan bruge, og hvor der skal sættes ind i forhold til barrierer.

Relateret indhold

28.03.2025CSR.dk

Offentlige bygherrer vil bruge færre nye råstoffer

27.03.2025ANDERS ANDERSENS RENGØRING

Sponseret

OVERSHOOT DAY 2025

27.03.2025Lübech Living ApS

Sponseret

Vedvarende energi hos Lübech Livings leverandører er ikke en tilfældighed

27.03.2025Troldtekt A/S

Sponseret

Nyt showroom i Aarhus: Oplev karakterfulde Troldtekt akustikløsninger – og interiør fra otte andre brands

26.03.2025CSR.dk

Overraskelse: Mange virksomheders klimaindsats går godt

26.03.2025CSR.dk

Nemmere at klare opgaven med producentsansvar

25.03.2025CSR.dk

I Sønderjylland lever drømmen om grønne flyrejser

24.03.2025CSR.dk

Pantkop i Aarhus er en succes – nu udvides systemet

Hold dig opdateret med CSR.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ESG og bæredygtig udvikling Nyhedsbrevet kommer kun to gange ugentligt. Herudover sender vi dig relevante temaer og spændede events.

Se flere temaer

Events

Se alle
UN Global Compact Network Denmark
Webinar
Nordic Nature Starter Pack: Deep dive on water stewardship

Webinar 4: In this webinar we will zoom in on water stewardship and how companies can build water resilience and strengthen water management to reduce water impacts in their own operations and the value chain.

Dato

02.04.2025

Tid

09:00

Sted

Online via Zoom

Dakofa
Konference
Hvor langt er vi med affaldssorteringen - og hvad venter forude?

Deltag i årets sorteringskonference! Her får du den nyeste status på danskernes affaldssortering, genanvendelsesniveauet i kommunerne og seneste nyt om det udvidede producentansvar for emballage, der træder i kraft i 2025.

Dato

02.04.2025

Tid

09:30

Sted

Centralværkstedet Aarhus

Etisk Handel Danmark
Event
Styrk dit arbejde med globale værdikæder og din ESG-rapportering gennem partnerskaber

Hvordan håndterer du de stigende krav til ESG-rapportering og due diligence?

Dato

03.04.2025

Tid

08:30

Sted

Rambøll Head Office Hannemanns Allé 53, 2300 København

Comm2ig
Webinar
Webinar: Transformer dit forbrug fra lineært til cirkulært i dit it-indkøb

Kom til webinar med Comm2ig, hvor du kan høre om arbejdet med bæredygtighed i en it-virksomhed, om Remanufactoring, e-affald, levetidsforlængelse, samt dine muligheder for at transformere dit forbrug fra lineært til cirkulært. Er adfærd og vaner den største barriere?

Dato

03.04.2025

Tid

10:00

Sted

Microsoft Teams

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Få styr på VSME - EU's nye frivillige standard for bæredygtighedsrapporting

EU-Kommissionen har for nyligt lanceret den såkaldte Omnibus-pakke, der skal forenkle kravene til virksomhedernes bæredygtighedsrapportering og styrke EU’s konkurrenceevne.

Dato

03.04.2025

Tid

11:00

Sted

Online på MS Teams

Verarca
Event
Få styr på CO2-beregningen

Klimaregnskab uden bøvl – Få styr på scope 1, 2 og 3 med få klik

Dato

04.04.2025

Tid

10:30

Sted

Online