23.10.2020  |  Klima, miljø og energi

Ny bevægelsen vil gøre mælkeindustrien mere bæredygtig

Dyrevelfærd, klima og biodiversitet skal længere op på dagsordenen, mener Naturmælk, som har taget initiativ til Mælkebevægelsen.

I et forsøg på at sætte barren for bæredygtighed endnu højere i mejeribranchen søsætter Naturmælk nu et initiativ, de kalder Mælkebevægelsen.

Bevægelsen arbejder med dyrevelfærd, klima og biodiversitet som overordnede mål. De deltagende mælkeleverandører forpligter sig til en række krav, der rækker udover de økologiske principper. Eksempelvis skal deltagerne have en klimahandlingsplan med minimum ét nyt klimainitiativ årligt, gården skal være godkendt af Dyrenes Beskyttelse og have opnået de maksimale tre hjerter i statens dyrevelfærdsmærkning. 

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Landmanden forpligter sig derudover til at deltage aktivt i bevægelsen og være ambassadør for den yderligere grønne omstilling. Den ekstra indsats belønnes med en højere afregning for mælken. En udgift som Naturmælk selv vil dække en del af, men også vil lægge hos forbrugeren. 

Læs også: Forbrugere fravælger brands til fordel for klimaet

I forbindelse med lancering af bevægelsen udgiver Naturmælk en ny minimælk i samarbejde med Løgismose, som er produceret af landmand Jens Krogh, som er en af initiativtagerne til Mælkebevægelsen.
Mælken bliver en krone dyrere end tilsvarende øko-minimælk, og her håber man, at forbrugeren er klar til at gå det ekstra skridt for et endnu mere bæredygtig produkt.

”En bevægelse er aldrig stærkere end de kræfter, der bliver lagt i den, og her har vi altså brug for at trække læsset i samlet flok; landmænd, mejerier, detail og forbrugere. Hvis vi skal lykkes med den her omstilling, som er vores generations vigtigste opgave, er vi nødt til at aktivere hele værdikæden fra jord til bord og stå sammen om at turde tage de næste skridt”, udtaler Naturmælks direktør Leif Friis Jørgensen.

Mælken, Økologisk Gårdmælk 0,4% kan købes i Føtex/Bilka og Netto fra uge 43.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere