23.10.2020 | Klima, miljø og energi
Ny bevægelsen vil gøre mælkeindustrien mere bæredygtig
Dyrevelfærd, klima og biodiversitet skal længere op på dagsordenen, mener Naturmælk, som har taget initiativ til Mælkebevægelsen.
I et forsøg på at sætte barren for bæredygtighed endnu højere i mejeribranchen søsætter Naturmælk nu et initiativ, de kalder Mælkebevægelsen.
Bevægelsen arbejder med dyrevelfærd, klima og biodiversitet som overordnede mål. De deltagende mælkeleverandører forpligter sig til en række krav, der rækker udover de økologiske principper. Eksempelvis skal deltagerne have en klimahandlingsplan med minimum ét nyt klimainitiativ årligt, gården skal være godkendt af Dyrenes Beskyttelse og have opnået de maksimale tre hjerter i statens dyrevelfærdsmærkning.
Landmanden forpligter sig derudover til at deltage aktivt i bevægelsen og være ambassadør for den yderligere grønne omstilling. Den ekstra indsats belønnes med en højere afregning for mælken. En udgift som Naturmælk selv vil dække en del af, men også vil lægge hos forbrugeren.
Læs også: Forbrugere fravælger brands til fordel for klimaet
I forbindelse med lancering af bevægelsen udgiver Naturmælk en ny minimælk i samarbejde med Løgismose, som er produceret af landmand Jens Krogh, som er en af initiativtagerne til Mælkebevægelsen.
Mælken bliver en krone dyrere end tilsvarende øko-minimælk, og her håber man, at forbrugeren er klar til at gå det ekstra skridt for et endnu mere bæredygtig produkt.
”En bevægelse er aldrig stærkere end de kræfter, der bliver lagt i den, og her har vi altså brug for at trække læsset i samlet flok; landmænd, mejerier, detail og forbrugere. Hvis vi skal lykkes med den her omstilling, som er vores generations vigtigste opgave, er vi nødt til at aktivere hele værdikæden fra jord til bord og stå sammen om at turde tage de næste skridt”, udtaler Naturmælks direktør Leif Friis Jørgensen.
Mælken, Økologisk Gårdmælk 0,4% kan købes i Føtex/Bilka og Netto fra uge 43.
- MTN
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.
Klima, miljø og energi

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi
AP Pension vinker farvel til fossile virksomheder i investeringsporteføljen
73 virksomheder er ikke længere en del af AP Pensions investeringsaktiviteter – blandt andet Shell og Total.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Kommunikation

EU melder ud om bindende anti-greenwashingkrav
EU's udgave af regler om vildledende markedsføring med grønne påstande lbekræfter den danske tilgang - og skruer op for dokumentationskravene.