10.11.2016  |  Klima, miljø og energi

E-mobility 2016 - Mere end blot en elbil

Indhold fra partner Hvad er dette?

Elbiler er cool, grøn business – men hvordan hænger det hele sammen med virksomhedens strategi? Konference 23. november sætter fokus på potentialet ved grøn omstilling i bilflåden.

Udskiftning af flåden fra benzin og diesel til el, biogas og brint har stor betydning for miljøet – men også for finansiering og drift. Af samme grund inviterer Copenhagen Electric til konferencen E-mobility d. 23. november på TEC Landtransportskolen, hvor netop finansieringsmodeller – og bilmodeller – kommer i fokus.

”En bil er jo aldrig bare en bil. Og derfor er det heller ikke altid, at de gamle finansieringsmodeller er brugbare, når man investerer i ny teknologi og udstyr,” påpeger Mette Hoé, konsulent i Copenhagen Electric. ”Der er faktisk ingen facitliste på hvilken model der er bedst. Det afhænger af hvordan man ser på det, og om man ønsker fuld tryghed og vished for alle omkostninger, heraf måske betale mere, eller om man vil have større frihed til at bestemme selv og for egen risiko.”

En analyse?
Copenhagen Electric opfordrer at samme grund til, at man allierer sig med en af de dygtige rådgivere man samarbejder med, der kan hjælpe virksomheder med via en flådeanalyse.

Flådeanalysen ser ikke kun på bilerne i sig selv, men også på ladeløsningerne, der er en ukendt post for mange. ”Der er mange små og store aspekter at overveje – men det er så absolut værd at tage både hjerte og lommeregner med til konferencen, da der er gode argumenter til begge sider,” fortæller Mette Hoé.

Flådeanalyserådgivere fra flere firmaer vil være tilstede på konferencen, hvorfor der vil være mulighed for at stille spørgsmål og høre mere om deres produkt.

Strategisk satsning på grøn transport
Flere virksomheder er da også allerede godt i gang med omstilling af flåden. En af disse er fx AFA JCDecaux, der i samarbejde med Copenhagen Electric har anskaffet sig 7 elvarebiler fra Nissan med en ekstra batterienhed der leverer strøm til det rengøringsudstyr som bruges af bilerne, så man også kan lave en grøn service på busstoppesteder og læskærme i København.

AFA JCDecaux’s brug af elbiler var et element der talte positivt i at vinde udbuddet hos KBH kommune om vedligeholdelse af byudstyr. Besparelserne på emissioner af CO2, NOx og partikler i byrummet var nemlig ekstra store her, fordi rengøring af busstoppesteder og læskærme tidligere foregik med dieselbiler, der skulle holde i tomgang mens udstyret blev brugt.

Anskaffelsen af de første 7 V2X elbiler er en del af virksomhedens strategi for miljøfremmende og energibesparende tiltag, og det har været så stor en succes at de næste tre elbiler allerede er på vej ind i virksomheden. Derudover har AFA JCDecaux erfaringerne fra elbilerne også allerede resulteret i, at AFA JCDecaux har valgt at installere batterienheder i de resten af de 57 servicevogne på diesel i flåden, for at fjerne behovet for tomgang.

Alt i alt har AFA JCDecaux oplevet, hvordan brugen af elbiler både giver point i offentlige udbud og besparelser på driften alt imens emissionerne i byrummet er blevet elimineret.

En mere sikker investering
”Økonomi i valg af transportmiddel har naturligvis afgørende betydning for enhver – med elbiler kommer der bare nye ting på bordet, som man skal huske at tage med i regnestykket,” påpeger Mette Hoé, der af samme grund gerne vil bruge konferencen til at bringe de gode eksempler frem.

”Vi har stadig et stort potentiale i Region Hovedstaden til at udvikle os i samarbejde med virksomhederne, så vi sammen kan skabe en positiv udvikling. Ikke kun i omstilling af virksomheders flåde, men forsat at bevare Danmark i førertrøjen hvad angår grøn omstilling og know how – der er mange, der stadig kigger nysgerrigt på danske løsninger.” understreger Mette Hoé – og tilføjer; ”Flere og flere lande taler om forbud mod fossile biler, så der er ikke mange år til, at en benzinbil og særligt en dieselbil faktisk kan være en tvivlsom investering… så spørgsmålet om ’tør du købe en fossilbil?’ bør fremover være lige så udtalt som det tidligere ’tør du købe en elbil?’”.

Læs mere konferencen, program og tilmelding på CSR LINKs hjemmeside her – deltagelse er gratis

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere