16.11.2018  |  Klima, miljø og energi

EasyJet: samarbejde kan sikre eldrevne flyruter

Wright Electric samarbejder med EasyJet om at indføre batteridrevne fly på korte ruter i Europa.

Flyselskabet EasyJet vil i samarbejde med startupvirksomheden Wright Electric skabe en eldreven flyrute, der skal reducere både kulstofudslippet samt støjniveauet. Ambitionen er, at det batteridrevne fly skal være på vingerne om ti år.

Læs også: Volswagen præsenterer nye løsninger for bæredygtig transport

Wright Electric har ansøgt om patent på et motordesign, der skal passe til EasyJets fly mellem London og Amsterdam, som i øvrigt er Europas næstravleste rute.

”Rækkevidden for det eldrevne fly er omkring 500 kilometer, hvilket inden for vores nuværende ruteportefølje betyder, at en rute som Amsterdam til London kunne blive den første elektriske rute. Da det for øjeblikket er Europas næstmest travle rute, ville det kunne give betydelige reduktioner i støj og CO2-emissioner”, siger EasyJets koncernchef Johan Lundgren.

Wright Electric har et samarbejde omkring et topersoners batteridrevet fly, der er i luften, og en plan om at få et ni-personers fly på vingerne i 2019.

”Vi er spændte på hvad det nye år byder på. EasyJet har været en fantastisk partner og vi ser frem til at hjælpe med at introducere luftfart med både et lavt kulstof-udslip samt et lavt støjniveau i Europa”, siger Jeffrey Engler, Wright Electric CEO.

Læs også: Ny international erklæring om grøn transport

Den nye flyrute med eldrevne fly er en del af lavprisflyselskabet bæredygtighedsstrategi.

- SN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere