03.10.2018  |  Klima, miljø og energi

Volkswagen præsenterer nye løsninger for bæredygtig transport

En stribe nye løsninger fra tyske Volkswagen indebærer til alt fra elcykler til elektriske varevogne, der skal sikre bæredygtig mobilitet til både godstransport og til folk i byområder.

Det tyske bilmærke Volkswagen præsenterede en række nye el-køretøjer til det internationale motorshow i Tyskland, IAA. Det er med mottoet ”Transporting your future” at bilgiganten bl.a. præsenterede en ny elektrisk cykel, cargo e-bike, til levering i byområder samt nye el-varevogne i form af ABT e-Transporter, Crafter HyMotion og konceptet I.D. BUZZ CARGO.

Læs også: Logistikgigant på vej mod at opnå bæredygtighedsmål

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

”I Volkswagens traditionelle ånd om at være et skridt foran, arbejder vi lige nu på løsninger på morgendagens udfordringer, vi tænker langtidssigtet omkring bæredygtigt mobilitet for vores kunder og for en bedre luftkvalitet i vores byer,” siger Dr. Thomas Sedran, formand for Volkswagens erhvervskøretøjsbrand.

Produkterne køre på elektricitet
Volkswagens nye løsninger er alle eldrevne og skal være med til at reducere transportsektorens kulstof-udslip.

F.eks. kan elcyklen, cargo e-bike, bruges til at transportere mindre komponenter til vedligeholdelses- og servicejobs. Cargo e-bike kan bære op til 210 kg – inklusive føreren – med en motor på 250-watt og automatisk gearboks.

Crafter HyMotion er en videreudvikling af e-crafterne med længere distancer i sigte. Med en fuldt elektrisk motor, der får sin energi fra en brændselscelle med en brinttank på 4,2 kg, kan den 3,5 ton tunge vogn klare op til 350 km af gangen, og med en større tank op mod 500 km.

Konceptbilen I.D. BUZZ CARGO er designet som en varevognsversion af VW's klassiske 'Rugbrød', som man kender det helt tilbage fra 1960'erne. I den nye udgave er både bil og indretning elektrificeret, med et IoT-opkoblet hyldesystem designet til installatører og teknikere.

Læs også:  Hirtshals Havn tager del i bæredygtige transportløsninger

”Vi forbinder nutiden til fremtiden. Tro mod IAA-mottoet for vores brand: ”Transporting Your Future”. Og denne fremtid begynder nu!” lyder det fra Volkswagen-formanden.

Volkswagen vil fortsætte med også at producere diesel-køretøjer til langdistance- og terrænkørsel.

- SN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere