Logistikgigant på vej mod at opnå bæredygtighedsmål
Bare i Danmark har Brambles datterselskab CHEP sammen med IFCO reddet 1,7 millioner træer samt elimineret 2,6 millioner ton CO2 og 1,4 millioner ton affald.
Logistikvirksomheden Brambles er godt på vej mod at nå sine 2020-bæredygtighedsmål, der bl.a. bygger på FN’s Sustainable Development Goals (SDGs). Det viser den årlige bæredygtighedsrapport, som selskabet netop har udgivet.
Læs også: Bæredygtigt samarbejde mellem UPS og TerraCycle bærer frugt
Det har Brambles sparet i 2018:
- 2,6 mio. ton CO2
- 1,7 mio. træer
- 1,6 mio. kubikmeter skov
- 1,4 mio. ton affald
- 4,1 mio. liter vand
Kilde: Brambles.
”Bæredygtighed er omdrejningspunktet for alt, hvad vi foretager os, lige fra madspild til beskyttelse af verdens skove og minimering af CO2-udslip fra transport. Derfor er jeg igen i år stolt af de store fremskridt i vores bæredygtighedsrapport, som er et direkte resultat af, at vi har skabt en af verdens mest bæredygtige logistikvirksomheder,” siger Torben Lund, landechef hos CHEP Danmark.
Alene i regnskabsåret 2018 har selskabet, der i Danmark repræsenteres af pallevirksomheden CHEP, reddet 1,7 millioner træer samt elimineret 2,6 millioner ton CO2 og 1,4 millioner ton affald. Tidligere på måneden blev CHEP rangeret i top 3 på Dow Jones’ Sustainability Index (DJSI) i kategorien Commercial Services and Supplies.
Genanvendelse og samarbejde er nøgleordene
I regnskabsåret 2018 kom 99,4 procent af det træ, som CHEP har brugt til at producere sine træpaller, fra certificerede kilder. Heraf har 66,1 procent en komplet FSC Chain-of-Custody-certificering, der netop blåstempler træets bæredygtighed hele vejen gennem forsyningskæden fra skov til slutbruger.
I lyset af den store mangel på transportører, der ses i hele Europa, har Brambles desuden etableret samarbejdsprojekter med over 240 kunder om at udnytte selskabets transportoptimeringsprogram for at gøre transportprocessen mere effektiv – ikke bare i Danmark, men i hele Europa.
Læs også: Australsk logistikgigant sparer 2,5 mio. ton CO2
Resultaterne skyldes virksomhedens bæredygtige forretningsmodel, hvor man deler og genanvender materialerne. For CHEP er der tale om en cirkulær model kaldet palle-pooling, hvor man så at sige leaser sine paller, der både produceres og transporteres efter bæredygtige principper.
- JMA