27.10.2017  |  Klima, miljø og energi

Australsk logistikgigant sparer 2,5 mio. ton CO2

Det store transportfirma Brambles har i 2017 sparet 2,5 millioner ton CO2, 1,6 millioner træer og 1,4 millioner ton affald. Selskabets 2020-mål er dermed tæt på at være opnået.

Den australske logistikgigant Brambles, der i Danmark opererer under palleproducenten CHEP, har netop udgivet sin årlige bæredygtighedsrapport, og med selskabets egne ord er der god grund til at slå på tromme for resultaterne.

Læs også: Første shippingfirma klar med CO2-afregning

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Rapporten viser således, at koncernen, der også omfatter emballageproducenten IFCO, i løbet af 2017 har sparet 2,5 millioner ton CO2, 1,6 millioner træer og 1,4 millioner ton affald. CO2-besparelsen er opnået gennem brug af logistikløsningerne fra de to datterselskaber, der bl.a. omfatter cirkulære systemer og certificerede ressourcer.

Derudover er den reducerede udledning også resultatet af et samarbejde Brambles har indgået med mere end 200 kunder om at udrydde de 64,7 mio. kilometers kørsel, der samlet går til spilde fra verdens værdikæder, når lastbiler kører rundt uden gods på pallerne. Endelig opererer man efter en cirkulær forretningsmodel med fokus på deling og genbrug af over 590 millioner paller, transportkasser og containere.

Gevinsterne bringer virksomheden tættere på at nå sine 2020-mål, som stiller skarpt på ’Better Business’, ’Better Planet’ og ’Better Communities’ og er bygget op om FN’s bæredygtighedsmål, SDG’erne.

De sparede træer og den mindskede affaldsmængde kommer bl.a. fra det certificerede tømmer, CHEP bruger til sine paller, ligesom Brambles også har forhindret plastikspild ved at spare på råmaterialer og genbruge 22.600 ton kasseret plastik i CHEPs plastikpaller og IFCOs genbrugsplastkasser. Derudover har man reduceret CO2-udledningen med 7,8 procent per enhed, mens 14,3 procent af elektriciteten kom fra vedvarende energi.

Øgede investeringer
”Det gør mig rigtig glad at se de grønne tal sort på hvidt, for det viser jo, at vi gør noget rigtigt. Og når man, som vi, har bæredygtighed og socialt ansvar som en fundamental del af vores forretning, kan man ikke hvile på laurbærrene. Derfor skal vi fortsætte med at udvikle os og blive endnu dygtigere, så vi kan gøre verdens værdikæder mere bæredygtige hvert år,” siger landechef i CHEP Denmark, Torben Lund.

I regnskabsåret 2017 har Brambles også forbedret sit bidrag til de markeder og fællesskaber, hvor selskabet opererer. Investeringerne i initiativet ’Better Communities’ løb op i godt 4,5 mio. dollars (knap 29 mio. kr.), hvilket er en stigning på 49 procent sammenlignet med sidste år.

Resultatet er skabt ved at støtte madspildsorganisationer, uddannelsesmuligheder og miljøgenoprettelsesprojekter med hjælp fra frivillig arbejdskraft, sponsorater og donationer. Alle ansatte hos IFCO og CHEP har således haft mulighed for at arbejde frivilligt tre dage om året med fuld løn.

Læs også: UPS tager elektriske Daimler-lastbiler i brug

”Det har været endnu et fantastisk år for bæredygtigheden i Brambles. Vi har fortsat vores fremragende udvikling mod 2020-målene, og det har kun været muligt takket være vores samarbejde mellem vores medarbejdere og kunder over hele verden”, siger Brambles’ Head of Sustainability, Juan Jose Freijo.

-AK

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere