15.08.2017  |  Klima, miljø og energi

Bæredygtigt samarbejde mellem UPS og TerraCycle bærer frugt

Med sine globale told- og logistikløsninger har fragtfirmaet UPS hjulpet genanvendelsesvirksomheden TerraCycles med at omdirigere 20 millioner kilo affald siden 2012.

Hos genanvendelsesvirksomheden TerraCycle har man et mål om at udbrede sine indsamlingsprogrammer, så flere af klodens beboere indleverer deres affald, i stedet for at sende det til forbrænding eller deponering.

Læs også: Tesco siger farvel til engangsplastikposer

Men med sådan en målsætning kan det ofte kræve, at man samarbejder med andre virksomheder. Derfor har UPS med sine toldkompetencer og teknologiske løsninger i de sidste fem år hjulpet TerraCycle ved at styrke virksomhedens globale indsamlingsprogrammer og kundebase.

Gør affald til nyttige produkter
Med samarbejdet er det blandt andet lykkes TerraCycle at gøre 3,5 millioner stykker affald til nyttige produkter som skraldespande og bænker i parker på blot fem år.

Samtidig afspejler samarbejdet også UPS’s eget engagement i forhold til at løse miljømæssige udfordringer og hjælpe sine kunder med at opnå en mere bæredygtig og global forsyningskæde med fokus på affaldsreduktion og genanvendelse:

”TerraCycle har transformeret genbrug, ligesom UPS har transformeret logistik”, siger Patrick Browne, der er direktør for global bæredygtighed hos UPS.

”UPS hjælper TerraCycle med at transportere skrald og materialer, der ikke har været mulige at genanvende. Heraf kan virksomheder, lokalsamfund og forbrugere genbruge flere genstande, så færre bliver afleveret på lossepladsen”, fortsætter han.

Hjælper med at løse genbrugsudfordringer
Nogle af de ting, UPS har hjulpet TerraCycle med, er toldstøtte, teknologiske løsninger til forsendelse af små pakker og et globalt netværk.

Det har blandt andet betydet, at flere end 60 millioner mennesker i 21 lande har deltaget i TerraCycles indsamlingsprogrammer, og at virksomhedens mindre forsendelser transporteres hurtigere til kunderne, hvilket har medført, at der bliver genanvendt mere affald.

Til daglig hjælper TerraCycle også virksomheder og kommuner med at løse genbrugsudfordringer ved at skabe effektive løsninger til indsamling og dekonstruktion af store og små genstande, der typisk er betragtet som ikke-genanvendelige, såsom juicebrikker og beholdere til tandtråd. Disse elementer omdannes derefter til nye ting som legepladsudstyr:

"For at opnå vores mål om at genbruge så meget affald som muligt har vi været nødt til at gøre processen praktisk og effektiv for vores kunder”, siger adm. direktør og grundlægger af TerraCycle, Tom Szaky, og fortsætter:

Læs også: Nyt initiativ skal gøre plastforbrug cirkulært

”UPS har hjulpet os med at løse en lang række logistiske udfordringer, herunder navigering af komplekse og globale forsendelses- og toldregler, som har gjort det muligt for vores virksomhed at vokse og i sidste ende bevæge os mod en cirkulær økonomi, der gavner os alle”.

- EL

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere