03.04.2018  |  Klima, miljø og energi

Hirtshals Havn tager del i bæredygtige transportløsninger

Indhold fra partner Hvad er dette?

Hirtshals Havn er et intermodalt logistikcenter, hvor der er stort fokus på fordelene ved at kombinere forskellige modaliteter. Kombinationen af transportformer gavner ofte både vareejernes økonomi, fleksibilitet og ikke mindst det grønne regnskab.

Hirtshals Havn er et intermodalt logistikcenter, hvor der er stort fokus på fordelene ved at kombinere forskellige modaliteter, henholdsvis lastbil, tog og skib, når gods transporteres fra A – B. Kombinationen af flere transportformer stiller store krav til transportørerne, og det kræver samtidig, at traditionelle transportløsninger genovervejes. Kombinationen af transportformer gavner ofte både vareejernes økonomi, fleksibilitet og ikke mindst det grønne regnskab. På grund af interessen for bæredygtighed blev havnen medlem af Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) i 2012.

Flere grønne projekter i gang 
Foruden det store fokus på at tage del i at levere bæredygtige transportløsninger, har Hirtshals Havn også bæredygtighed i tankerne, når der udvikles på havnen. På Hirtshals Havn er der for eksempel brug for meget og ikke mindst velfungerende gadebelysning. For at sikre kvaliteten af gadebelysningen, og ikke mindst bidrage til en bæredygtig profil, udskifter Hirtshals Havn løbende lyskilderne på havnen fra traditionel belysning til LNG.

Et andet nyligt initiativ, som kan fremhæves er opsætningen af solceller på Hirtshals Havns servicegård. I februar blev der installeret solceller på Hirtshals Havns servicegård hvortil Peter Ydesen, teknisk chef hos Hirtshals Havn siger:  ”Det er målet, at solcellerne skal levere størstedelen af den strøm som der bruges på servicegården. Hos Hirtshals Havn har vi et generelt mål om, at havnens fremtidige udvikling skal være præget af energioptimering. I øjeblikket har vi flere konkrete projekter i gang i samarbejde med NBE.”

Bruger netværk som inspiration
Hirtshals Havn har igennem længere tid været medlem af NBE, og Hirtshals Havns tekniske chef, Peter Ydesen, har ved flere lejligheder deltaget i netværkets arrangementer. I forbindelse med arrangementerne og sparringen med de andre netværksmedlemmer, har Peter Ydesen fået stor inspiration til bæredygtige initiativer på Hirtshals Havn; ”Når man mødes og udveksler erfaringer med de andre netværksmedlemmer, synes jeg altid, at man får noget med hjem. Det er interessant at diskutere bæredygtighed med andre virksomheder, der ligesom Hirtshals Havn gerne vil bevæge sig mod en mere bæredygtig profil. ”

Fakta om Hirtshals Havn
Hirtshals Havn ligger centralt placeret i det skandinaviske netværk af transportkorridorer og med mere end 40 færge- og ro/ro anløb om ugen, udgør havnen en vigtig korridor. Hirtshals Havn har forbindelser til følgende destinationer:

  • Bergen, Norge
  • Stavanger, Norge
  • Kristiansand, Norge
  • Langesund, Norge
  • Larvik, Norge
  • Zeebrugge, Belgien
  • Göteborg, Sverige
  • Torshavn, Færøerne
  • Seydisfjordur, Island

Mere fra Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling i NordDanmark

www.nben.dk

Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling NordDanmark (NBE) har til formål at fremme og sikre arbejdet med bæredygtighed i erhvervslivet. Gennem en kombination af miljøforbedringer og erhvervsudvikling har virksomheder i Nordjylland mulighed for at for styrke deres konkurrenceevne. Virksomhederne får bl.a. gennemført en screening af deres virksomheds produktion og produkter samt mulighed…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere