13.09.2018  |  Klima, miljø og energi

Ny international erklæring om grøn transport

Danmark er gået med i en international erklæring, der har til opgave at styrke og udvikle grøn transport, fremme bæredygtig økonomi og forbedre luftkvaliteten i byerne.

En ny international erklæring, Birmingham-erklæringen, som Danmark er gået med i, skal styrke det politiske fokus på kulstof-reduktionen inden for transport.

Transportsektoren er en af de største kulstofsyndere i verden, og dermed også en stor udfordring i forhold til klimaforandringerne. CO2-udledningen fra transportsektoren vil stige op mod 60 procent frem mod 2050 på verdensplan, ifølge tal fra den internationale organisation for økonomisk samarbejde og udvikling, OECD.

Landende vil bl.a. sætte farten op på omstillingen til grøn transport, herunder den offentlige transport, fremme bæredygtig økonomi og forbedre luftkvaliteten i byerne.

Læs også: Bring går over til CO2-fri transport

Erklæringen blev i tirsdags, den 11. september, underskrevet i den engelske by Birmingham.

”Med Birmingham-erklæringen får vi sendt endnu et vigtigt signal til bilindustrien om, at tiden for benzin- og dieselbiler for alvor er ved at rinde ud. Vi har allerede sammen med andre lande markeret os skarpt i EU for et ambitiøst reduktionsmål for nye biler i 2030 på mindst 40 procent. Og inden længe kommer regeringen med vores klimaudspil, hvor omstillingen til grøn transport vil være i fokus”, siger energi- forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

Landende i erklæringen inkluderer Danmark, Storbritannien, Frankrig, Indonesien, Italien, Portugal, Australien, Barbados, Holland, Hviderusland og De Forenede Arabiske Emirater.

- SN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere