21.06.2018 | Supply chain
Bring går over til CO2-fri transport
Logistikvirksomheden Bring vil inden året er omme udelukkende anvende transportmidler, der ikke udleder CO2, på den sidste del af sine ruter. Cargocykler og elbiler vil herefter stå for last mile-omdelingen af pakker i storbyer som Stockholm, Göteborg og København.
Cargocyklerne har kapacitet til at laste op til 300kg/3m³ pr. last, og elbilerne har en kapacitet på 705kg/4.2m³ pr. last. PR-foto.
I 2025 vil virksomheden Bring udelukkende anvende vedvarende energi til sine bygninger og køretøjer, lyder et af selskabets bæredygtighedsmål.
Og disse ambitioner tager virksomheden nu hul på. I praksis betyder det, at Bring vil bruge cargocykler og elbiler til den sidste del af leveringen, også kaldet 'the last mile' ud til forbrugerne, der bor i storbyerne Stockholm, Göteborg, København og Malmø.
Læs også: Eksperter: Biogas kan bane vejen for grøn transport
Allerede til sommer lyder startskuddet til Brings bæredygtige distribution i Stockholm. I løbet af året vil resten af byerne gradvist følge trop.
”Det, at vi nu kan tilbyde en helt fossilfri transport på sidste del af hjemmeleverancerne, er et godt eksempel på, at Bring er frontløber i transportbranchen, når det kommer til miljø. Vi skaber merværdi og tilbyder vores kunder en mere gnidningsfri og bæredygtig leveringsmulighed”, siger direktør for Bring Express, Thomas Tscherning.
Hurtig og nem transport i trafikale storbyer
Foruden at være skånsomme for miljøet så er de CO2-neutrale transportformer fordelagtige i storbyer med meget trafik. Med de handy elcykler og elbiler bliver det f.eks. nemmere at finde parkering, tættere på modtagernes hjem, end med det ville have været med en større bil.
Læs også: DHL transporterer kinesisk pandapar til Finland på bæredygtig vis
"Gennem denne ændring styrker vi vores position i branchen inden for bæredygtige transportløsninger. Den hurtigt voksende e-handel kræver smarte løsninger, der ikke øger miljøbelastningen, samtidig med at den voksende efterspørgsel på mere klimavenlig og nemmere levering fra vores kunder til den endelige forbruger bliver opfyldt”, forklarer Thomas Tscherning om implementeringen af de nye transportmidler.
- EST
Samfund
Hårde tider for verdensmålene
FN-systemet presser nu på for at finde flere penge til indsatsen. De nordiske virksomheder mener selv, de halter bagud på handling.
Samfund

Rapport: Uinteresserede ministre er grund til manglende verdensmålsvurderinger i lovforslag
Næsten ingen lovforslag får påpeget negative konsekvenser for verdensmålene. Grunden findes hos uinteresserede politikere og embedsmænd.
Medarbejder

Jo yngre vi er, jo mere åbne er vi om vores løn
Mere end halvdelen af danskerne taler om deres løn med kollegerne. Særligt de yngre generationer på arbejdsmarkedet er åbne om deres løn. Det viser en ny befolkningsundersøgelse fra IDA.
Strategi & ledelse

Der er næsten 1.000 milliarder at hente i cirkulære løsninger
Et nordisk samarbejde over flere år resulterer i solid hjælp og anbefalinger til, hvordan virksomheder kan organisere den svære omstilling til cirkulær løsninger.
Strategi & ledelse

Globalt værktøj skal hjælpe virksomheder med at opgøre deres aftryk på biodiversiteten
Taskforce on Naturerelated Financial Disclosures (TNFD) har netop lanceret et nyt rapporteringsværktøj, som virksomheder kan bruge til at opgøre deres aftryk på og afhængighed af naturen. Finans Danmark og UN Global Compact Network Denmark har stået i spidsen for en Nordisk konsultationsgruppe, som har bidraget til at udbrede kendskabet til det nye værktøj.
Klima, miljø og energi

Nyt initiativ skal få børnefamilier i køkkenet og bekæmpe madspild
Et nyt samarbejde mellem Lidl og Too Good To Go skal engagere og give børnefamilier værktøjer til at reducere madspild. Det skal en influencer blandt andet være med til at indfri.