28.04.2014  |  Klima, miljø og energi

Ecover fjerner palmeolie i rengøringsprodukter

Ecover har et erklæret mål om at erstatte palmeolie og palmekerneolie i hele deres sortiment af rengøringsprodukter. Derfor går virksomheden nu forrest med algeolie som en ny ingrediens i deres vaskemiddel.

Ecover har netop annonceret, at deres vaskemiddel bliver det første i verden til at bruge algeolie-ingredienser som et alternativ til palmeolie i produkter. Dette præsenterer en milepæl i den globale kampagne for at beskytte tropiske skove, reducere CO2 og fremme brugen af lokale ressourcer.

“Vi har forsket i, hvad der kunne erstatte palmeolie, og vi fandt ud af, at alger kan producere en af de fineste og reneste olier. Vi har planer om at udvide brugen af algeolie og lignende teknologier i Ecovers produkter på alle vores markeder. Algeolie giver en langt højere værdiudnyttelse og en meget mindre påvirkning af miljøet, end de fleste tropiske olier som for eksempel palmeolie gør. Det gør det ideelt til husholdningsprodukter, hvor tropiske olier ellers er meget udbredte”, siger Dirk Develter, Ecovers chef for Research & Development.

Læs også: Nestlé hæver sine CSR-mål for 2020

Om Ecover:

  • Ecover er verdens største producent af grønne husholdningsprodukter.
  • Ecover bruger bæredygtige plante- og mineralbaserede ingredienser til at skabe effektive husholdnings- og rengøringsprodukter, der giver den lavest mulige forurening miljøpåvirkning og den hurtigste biologiske nedbrydning.
  • Alle Ecovers Plant-astic plastikflasker er lavet af 100% genanvendelig  og genbrugelig plastik  fra sukkerrør som er en vedvarende energikilde.
  • Ecover var det første mærke i Storbritannien, der brugte Plant-astic og har brugt dette til hele deres produktsortiment siden 2011.

Ifølge Ecover kan forbrugeren forvente den samme funktionalitet og høje ydelse fra de nye produkter, og fordelene for både mennesker og jord ved at erstatte palmeolie med algeolie er stor.

Virksomheder kan reducere afhængigheden af kontroversielle, storindustrielle energikilder, som for eksempel fossile brændstoffer og palmeolie, uden at det har indflydelse på produktets funktion eller ydelse. Ved at mindske afhængigheden af palmeolieindustrien kan man fremme naturbevarende projekter i hele verden.

Derudover kan alger produceres lokalt, hvilket reducerer den CO2 betragteligt, der ellers bruges ved forsyningskæder over lange afstande. Producenter og indkøbere kan endvidere spore algeoliens oprindelse hele vejen gennem forsyningskæden.

Læs også: COOP og WWF i ophedet debat om palmeolie

“Virksomheder og brands har alt for længe haft hensigtserklæringer, hvor de ‘vil gøre en forskel’, ved at tilbyde etiske, bæredygtige produkter. Men ofte har det bare været snak. Vi er blandt de første virksomheder, som introducerer et innovativt alternativ til tropiske olier som palmeolie, og dermed gør vi en virkelig en forskel i folks liv og for den jord, vi alle er afhængige af”, siger Philip Malmberg, CEO hos Ecover.

Ecovers nye vaskemiddel vil allerede være på hylderne i supermarkederne senere i år.

Mere fra Jeanette

Jeanette Dollerup Nørgaard

  • Horisont Gruppen a/s
Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere