12.06.2019  |  Samfund

Ekspert i sygefravær: ”Vi skal blive ved med at lære af hinanden”

Indhold fra partner Hvad er dette?

Arbejdet med sygefraværet er komplekst og mangesidet, og derfor skal virksomhedsledere, eksperter og kommuner udveksle erfaringer, så håndteringen af sygefravær hele tiden udvikler sig, mener ekspert.

Godt 400 deltagere var med, da Cabi og Ledernes Hovedorganisation 20. og 22. maj holdt konferencer om sygefravær i henholdsvis Aarhus og København, og ifølge chefkonsulent hos Cabi, Birgitte Poulsen, var det to vellykkede dage.

”Vi er hver uge i kontakt med adskillige virksomheder, og vi oplever, at arbejdet med sygefraværet ude på arbejdspladserne er meget komplekst, og vi har brug for at lære af hinanden. Målet med de her konferencer har derfor været at samle virksomhedsledere og eksperter, som kunne give ny viden, inspiration og værktøjer til at andre kan arbejde med at få sygefraværet ned og trivslen op,” siger Birgitte Poulsen.

Selvstændige har samme udfordringer som globale virksomheder

Hun fortæller, at deltagerne på konferencerne har været både offentlige og private virksomheder af alle størrelser samt organisationer som Arbejdstilsynet og KL.

”Deltagerne har været alt fra en privatpraktiserende tandlæge til store virksomheder, som opererer globalt, så det siger mig, at det her er et emne, som er vigtigt, for alle typer af virksomheder,” siger Birgitte Poulsen.

Ifølge Danmarks Statistik har en gennemsnitlig dansk lønmodtager 8,3 fraværsdage på grund af sygdom. Det er ikke i sig selv alarmerende, men der er alligevel brug for at holde et vågent øje med sygefraværet, forklarer Birgitte Poulsen.

”Vi skal ikke have et sygefravær på nul, for det kan ikke lade sig gøre. Men vi ved, at en betragtelig del af sygefraværet har rod i arbejdsmiljøet, og det kan vi gøre noget ved. Stress er en voksende udfordring, nogle steder er der problemer med mobning, og vi skal være bedre til at tage imod og fastholde medarbejdere, når de kommer tilbage fra sygdom. Og det er nogle af de emner, som vi har behandlet på vores konferencer,” siger Birgitte Poulsen.

Mere inspiration

Vi har samlet præsentationer fra konferencerne - Download dem her

Tags: Cabi

Mere fra Cabi

Cabi

http://www.cabiweb.dk/

Cabi er et nonprofit videnshus med bevilling fra Beskæftigelsesministeriet. Vi arbejder for et socialt ansvarligt arbejdsmarked, hvor mennesker og virksomheder lykkes. Det gør vi ved at stille brugbar viden og operationelle værktøjer til rådighed for virksomheder og kommuner, der ønsker at fremme: Udsatte menneskers muligheder for job og uddannelse…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere