Ekspert: Ressourceforløb er kommet for at blive
Debatten om ressourceforløb fokuserer ofte på enkeltsager med syge borgere, der sendes i arbejdsprøvning, men det store skifte i sagsbehandlingen er et øget fokus på udvikling af arbejdsevnen, og det står ikke til at blive ændret. Det mener Cabis seniorkonsulent Annette Juul Jensen.
Fra afklaring til udvikling af arbejdsevnen. Det var det store skifte i beskæftigelsesindsatsen, som sket med først reformen af fleksjob og førtidspension, og dernæst med sygedagpengereformen. Begge reformer har fra mange sider været udsat for hård kritik, men principperne bag reformerne står ikke til a blive ændret på den anden siden af folketingsvalget.
Det vurderer Annette Juul Jensen, seniorkonsulent i Cabi, i et interview med NB Beskæftigelse
“Den store førtidspension og fleksjobreform tog hul på en ny æra i beskæftigelsespolitikken. Det er ikke noget, man bare gør om igen,” siger Annette Juul Jensen til NB Beskæftigelse
Hun anerkender kritikken af reformerne, men mener at de grundlæggende tanker bag reformen er rigtige.
“Med førtidspension og fleksjobreformen gjorde man op med, at sager kan køre i det uvisse i 20 og 30 år. I nogle af de mere historiske sager har vi nogen gange set, at man kunne være på ydelserne, fra man var 18 år og så nærmest til man blev pensionist. Der er nu kommet fokus på, at hvis borgere roder rundt i kontanthjælp i så mange år, så er de på den forkerte ydelse. Nu skal folk hjælpes derhen, hvor de hører hjemme, både ydelses- og indsatsmæssigt,” siger Annette Juul Jensen om reformen om førtidspension og fleksjob, som trådte i kraft 1. januar 2013.