22.08.2018  |  Klima, miljø og energi

Eksperter: Byggeriet er en overset klimasynder

Byggematerialer, transport og byggeprocesser er en stor og overset kilde til udledning af drivhusgasser, mener international ekspertgruppe.

Der er akut brug for en væsentlig reduktion af drivhusgasemissioner fra byggeriet.

Sådan lyder det fra en fælles erklæring fra Joint Committee on Structural Safety (JCSS), der er en international ekspertgruppe, som repræsenterer nogle af de største ingeniørforeninger på området, skriver bygtek.dk.

Læs også: Dansk Byggeri: Bæredygtighed skal ind i bygningsreglementet

JCSS rådgiver den internationale ingeniør- og byggebranche om sikkerhed og risikofaktorer og udgiver kun sjældent officielle, fælles erklæringer. Men nu er der brug for handling, mener formanden.

”Klimapåvirkningen er en akut og global udfordring. Byggebranchen såvel som de myndigheder, der har ansvar for reguleringen af denne, er nødt til at erkende deres roller i udledningen af drivhusgasser. Ikke kun fra bygningers løbende energiforbrug, men også fra det enorme og voldsomt stigende forbrug af konstruktionsmaterialer og medfølgende konstruktionsprocesser generelt,” siger Michael Havbro Faber, formand for JCSS og professor på Aalborg Universitet.

Sidste gang JCSS udsendte en fælles erklæring var i 2012, og handlede om risikostyring i projekter med mange aktører. 

- JJK

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere