03.01.2022 | Strategi & ledelse
Elektronikvirksomheder går sammen om grøn drøm
Blue City, der forhandler genanvendt elektronik, har netop opkøbt elektronikvirksomheden GreenMind. Sammensmeltningen skal styrke indsatsen mod ”brug-og-smid-væk-kulturen” og bridrage til en grønnere branche.
Jakob Højland (tv.), partner hos GreenMind, Mikkel Fruergaard (mf.), CEO Blue City og Brian Funch (th.), partner hos GreenMind. Foto: Blue City.
Virksomheden Blue City, der forhandler genanvendt elektronik, har været på opkøbsjagt og netop købt konkurrenten GreenMind, der ligeledes er specialiseret i køb, salg og reparation af genanvendt elektronik.
Læs også: Analyse konkluderer: Stort potentiale i at genanvende småt elektronik
Med opkøbet vil det samlede selskab består af 16 butikker, webshops i Danmark og Sverige og en omsætning på mere end 300 millioner kroner. Og det er særligt GreenMinds reparation af elektronik, som har haft Blue Citys interesse, både i forhold til bæredygtighed, men også nye forretningsmuligheder.
”GreenMind er den største uafhængige reparatør af forbrugerelektronik i Danmark, og den bedste måde at reducere klimabelastningen fra elektronik på, er ved at forlænge levetiden på din iPhone, tablet eller PC - så matchet er perfekt. Med opkøbet har vi skabt fundamentet, der skal til for at opfylde vores store ambitioner om et mere bæredygtigt samfund, og samtidigt er dette også et vigtigt skridt på vej mod at nå vores vækstmål”, siger Mikkel Fruergaard, CEO i Blue City.
Kæmpe klimapotentiale
Først og fremmest skal opkøbet dog gøre forretningerne til en prominent aktør på det genanvendelige elektronikmarked. Et marked, som, ifølge GreenMinds direktør, Jakob Højland, er i rivende udvikling grundet forbrugernes interesse i klimavenlige elektronikprodukter.
”Vi vil gøre op med den brug-og-smid-væk-kultur, som på verdensplan er skyld i et eklatant miljøsvineri. Vi møder i stigende grad forbrugere, som har et ønske om at handle mere bæredygtigt – hvad end det er reparation af et produkt man er glad for, eller det at handle genanvendt elektronik. Det her er drømmescenariet for os, og vi kommer sammen til at sætte et kæmpemæssigt positivt miljøaftryk indenfor området”, siger han.
Læs også: Et nyt genbrugs-initiativ vil øge levetiden på elektronik markant
Med opkøbet vil den samlede forretning føres videre under brandet GreenMind. GreenMinds hidtidige ejere, Jakob Højland og Brian Funch samt andre nøglemedarbejder, fortsætter i ledende roller i den nye organisation.
- HCL
Samfund

Due diligence-direktivet mangler nu kun et sæt forhandlinger
EU-parlamentets oplæg til direktivet er nu på plads, hvilket baner vejen for forhandlinger op til endelig vedtagelse.
Klima, miljø og energi

SAS sælger billetter til deres første elektriske flyvetur
Det danske flyselskab sælger snart billetter til deres første flyvning med elektrisk fly i 2028.
Supply chain

Kunstig intelligens sikrer tech-startup millioninvestering
En kunstig intelligens, der kan minimere ressourcespild ved at sortere og analysere affald, resulterer i en millioninvestering i virksomheden Aris Robotics.
Klima, miljø og energi

Aktører mangler rammer for investering i biodiversitet
15 erhvervsorganisationer efterspørger regler og definitioner for, hvordan man kan investere hensigtsmæssigt i projekter med fyldestgørende krav for biodiversitet.
Klima, miljø og energi

En halv milliard kroner til ny havnaturfond skal understøtte naturgenopretning på havet
Med en ny havnaturfond vil et bredt politisk flertal skabe viden om miljø og natureffekterne af udbygningen af vindenergi på havet og til naturgenopretning i havet. "Den nye havnaturfond er et vigtigt skridt i retning af at skabe en bedre balance i vores havmiljø,” mener miljøministeren.
Klima, miljø og energi

Rapport: Massiv eksport af brint kræver politiske handling nu
Grøn brint kan blive Danmarks næste vindeventyr – CIP Fondens nye rapport viser hvordan.