03.01.2022  |  Strategi & ledelse

Elektronikvirksomheder går sammen om grøn drøm

Blue City, der forhandler genanvendt elektronik, har netop opkøbt elektronikvirksomheden GreenMind. Sammensmeltningen skal styrke indsatsen mod ”brug-og-smid-væk-kulturen” og bridrage til en grønnere branche.

Virksomheden Blue City, der forhandler genanvendt elektronik, har været på opkøbsjagt og netop købt konkurrenten GreenMind, der ligeledes er specialiseret i køb, salg og reparation af genanvendt elektronik.

Læs også: Analyse konkluderer: Stort potentiale i at genanvende småt elektronik

Med opkøbet vil det samlede selskab består af 16 butikker, webshops i Danmark og Sverige og en omsætning på mere end 300 millioner kroner.  Og det er særligt GreenMinds reparation af elektronik, som har haft Blue Citys interesse, både i forhold til bæredygtighed, men også nye forretningsmuligheder.

”GreenMind er den største uafhængige reparatør af forbrugerelektronik i Danmark, og den bedste måde at reducere klimabelastningen fra elektronik på, er ved at forlænge levetiden på din iPhone, tablet eller PC - så matchet er perfekt. Med opkøbet har vi skabt fundamentet, der skal til for at opfylde vores store ambitioner om et mere bæredygtigt samfund, og samtidigt er dette også et vigtigt skridt på vej mod at nå vores vækstmål”, siger Mikkel Fruergaard, CEO i Blue City.

Kæmpe klimapotentiale
Først og fremmest skal opkøbet dog gøre forretningerne til en prominent aktør på det genanvendelige elektronikmarked. Et marked, som, ifølge GreenMinds direktør, Jakob Højland, er i rivende udvikling grundet forbrugernes interesse i klimavenlige elektronikprodukter.

”Vi vil gøre op med den brug-og-smid-væk-kultur, som på verdensplan er skyld i et eklatant miljøsvineri. Vi møder i stigende grad forbrugere, som har et ønske om at handle mere bæredygtigt – hvad end det er reparation af et produkt man er glad for, eller det at handle genanvendt elektronik. Det her er drømmescenariet for os, og vi kommer sammen til at sætte et kæmpemæssigt positivt miljøaftryk indenfor området”, siger han.

Læs også: Et nyt genbrugs-initiativ vil øge levetiden på elektronik markant

Med opkøbet vil den samlede forretning føres videre under brandet GreenMind. GreenMinds hidtidige ejere, Jakob Højland og Brian Funch samt andre nøglemedarbejder, fortsætter i ledende roller i den nye organisation.

- HCL

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere