16.07.2019  |  Klima, miljø og energi

Elever fra Esbjerg skal lære om bæredygtige byer

Esbjerg Kommunes folkeskoler og Esbjerg Ungdomsskole får 1,7 millioner kroner fra EU til at uddanne børnene i at skabe bæredygtige løsninger på forskellige praktiske udfordringer.

Eleverne på Esbjerg Kommunes folkeskoler og Esbjerg Ungdomsskole skal i de næste to år gennem projektet "Smart Kids Smart City" lære om bæredygtige byer og lokalsamfund med udgangspunkt i FN’s 11. verdensmål.

Læs også: Danskerne vil selv betale for en mere bæredygtig by

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Det skriver JydskeVestkysten.

I den forbindelse har Esbjerg Kommune søgt og fået bevilget økonomisk støtte på cirka 1,7 millioner kroner gennem EU's uddannelsesprogram Erasmus+. Det gør det muligt at sende lærere, pædagoger og ledere ud i Europa for at hente viden og erfaring med hjem til de lokale folkeskoler til gavn for eleverne i projektet.

Elever skal udtænke bæredygtige løsninger
"Smart Kids Smart City" præsenterer eleverne for opgaver, som tager udgangspunkt i FN's verdensmål nr. 11 om bæredygtige byer og lokalsamfund. Ved hjælp af digitale metoder skal eleverne udtænke bæredygtige løsninger på forskellige praktiske udfordringer og derigennem udvikle kompetencer som samarbejde, kommunikation, kritisk tænkning og kreativitet.

På baggrund af støtten fra Erasmus+ er der planlagt en lang række kurser og forløb i andre europæiske lande. Tanken er, at lærere, pædagoger og ledere herefter skal dele deres erfaringer med kollegerne hjemme på skolerne, så det internationale perspektiv får en synlig rolle som en del af elevernes læring og forståelse af andre kulturer.

Læs også: Mindre larm og mere lys i den bæredygtige by

På den måde bidrager projektets aktiviteter til at uddanne og forberede børn og unge til det internationale arbejdsmarked - og danner samtidig en rød tråd til det internationale udsyn for erhvervslivet i Esbjerg Kommune.

- JMA

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere