26.01.2023 | Supply chain
Emballage-problemer holder Carlsbergs fiberflaske fanget på tegnebrættet
Mangel på materiale og en ufærdig fabrik udskyder fortsat en lancering af Carlsbergs fiberflaske, som blev introduceret i slut 2015. Et nyt leverandørsamarbejde kan dog bringe produktionen et skridt videre, fortæller bæredygtighedsdirektør.
For godt otte år siden kunne Carlsberg for første gang løfte sløret for en selvnedbrydelig flaske, som udelukkende er lavet af træfibre med en inderside af biobaseret plastik.
Men på trods af forarbejde og talrige testforsøg i syv europæiske lande er der endnu lange udsigter til, at forbrugeren kan finde flaskerne nede i supermarkedet.
Det skriver Finans.
Ifølge Simon Boas Hoffmeyer, bæredygtighedsdirektør hos Carlsberg Gruppen, er produktionen fortsat på hold, fordi der simpelthen ikke findes nok bioplast til, at flasken kan lanceres kommercielt.
Læs også: Carlsberg: Vi har nu en holistisk strategi for ESG
Han fortæller dog samtidig, at et nyt samarbejde med den hollandske bio-kemikalieproducent Avantium giver adgang til en større mængde af materialet – men at en eventuel produktion først kan starte i 2024, da ordren er lagt ind på en fabrik, som i øjeblikket er i gang med at blive bygget.
Derfor er der endnu ikke formuleret en færdig lanceringsplan for flasken frem mod 2025, oplyser Simon Boas Hoffmeyer.
”Lige nu fokuserer vi derfor på, at vi skal kunne producere det rent teknisk, innovations- og råvaremæssigt. Først derefter finder vi ud af, hvor vi vil have størst succes med at lancere en øl i fiberflasken,” siger han til Finans.
- HCL
Klima, miljø og energi

Landmænd viser stor interesse for opsætning af solceller
LanboNord oplever massiv interesse fra landmænd, der gerne vil etablere solceller i landbruget. Det er nemlig god forretning, lyder det.
Samfund

Bankkollaps puster til transatlantisk antiklimakamp
I USA når kritikken af selskabers fokus på ESG nye højder, efter at Silicon Valley Bank for nylig lukkede dørene, og den amerikanske præsident var nødsaget til at nedlægge veto mod et anti-ESG-forslag.
Klima, miljø og energi

Nu går Det Grønne Forskernetværk i luften
Der var mere end fuldt hus, da forskere fra landets universiteter inviterede til lanceringen af Det Grønne Forskernetværk – et netværk, der skal styrke deres stemme i den offentlige debat, presse universiteter mod en grønnere retning og etablere nye indbyrdes samarbejder.
Klima, miljø og energi

Energikoncern stopper med at sælge ”grøn strøm”
Danske Norlys vil ikke længere være en del af Forbrugerombudsmandens mærkningsordning for Grøn Strøm. ”Mærkningen giver ikke mere grøn strøm”, lyder forklaringen.
Strategi & ledelse

Sådan kan virksomheder reagere på IPCC-rapporten
Udsigterne i FN-organets opsamlingsrapport er dystre. Hvad kan virksomheder gøre for at trække udviklingen i en bedre retning? Der er i hvert fald fem muligheder.
Klima, miljø og energi

Rapport: Op mod 44 procent af det træ, der fældes i Danmark, kan ikke spores
I den første rapport over Danmarks samlede forbrug af træ konkluderer forskere fra Københavns Universitet, at vi ikke ved, hvor næsten halvdelen af det træ, der fældes i Danmark, kommer fra. Og det er et problem, lyder det fra forskerne bag rapporten, da viden om vores træforbrug er vejen til mere bæredygtighed på området.