11.02.2021  |  Klima, miljø og energi

En global omstilling til 100 procent vedvarende energi er teknisk mulig allerede i 2035, lyder det fra forskergruppe

Omstillingen til 100 procent vedvarende energi vil sætte gang i den globale økonomi, skabe arbejdspladser og mindske de sundhedsproblemer og dødsfald, der følger af forurening. Nu opfordrer forskergruppe verdens beslutningstagere til at træde på speederen.

Tirsdag afsendte i alt 46 forskere en fælles deklaration til verdens ledere fra en energikonference i Dubai.

Det skriver Information.

Meldingen er klar: En global omstilling til 100 procent vedvarende energi er teknisk mulig, og med den rette indsats kan det ske allerede i 2035.

”Et 100 procent vedvarende system vil være mere omkostningseffektivt end et fremtidigt system, der primært baseres på fossil energi og atomkraft. Omstillingen til 100 procent vedvarende energi vil sætte gang i den globale økonomi, skabe millioner af flere arbejdspladser end dem, der går tabt, og markant mindske de sundhedsproblemer og dødsfald, der følger af forurening”, påpeger forskergruppen.

Læs også: SkyClean-teknologien kan levere en meget stor klimareduktion til en pris, der er lavere end andre klimateknologier

11 lande har allerede en elforsyning der kører på ren vedvarende energi og 12 andre lande har mål om at nå dertil senest i 2030.

Danmark har som det eneste land i verden vedtaget en lov om at omstille ikke bare elforsyningen, men hele energisystemet til de grønne energikilder senest i 2050. Det er dog ifølge forskergruppen alt for sent.

”Det er økonomisk, socialt, geopolitisk og miljømæssigt irrationelt af os at sparke opgaven foran os helt til 2050”, siger teknologientreprenør i Silicon Valley, Tony Seba.

- MTN

Endnu ingen kommentarer - du kan starte debatten nedenfor.

Deltag i debatten

Du skal være registreret bruger og logget ind, for at kunne oprette kommentarer.

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere