21.05.2021  |  Klima, miljø og energi

En revolution i den danske food industry

Indhold fra partner Hvad er dette?

DFD's blog Ternede Fortællinger bringer et portræt af Matt Orlando, der er stifter af restaurant Amass. Her spiller ordet "ansvar" en vigtig rolle i alle hjørner af restauranten.

I det seneste blogindæg på Ternede Fortællinger kan du læse om vores besøg hos Amass restaurant, hvor vi fik en god snak med stifteren Matt Orlando. Her får du et uddrag.

Matt Orlando er fra det sydlige Californien. Han taler i metaforer, elsker graffiti og at samle mennesker om nye idéer. Som kok har han rejst verden tynd, men endte i Danmark som køkkenchef hos Noma. Tankerne kredsede hele tiden om at starte sit eget, og i 2013 faldt han pladask for et gammelt skibsværft på det dengang noget suspekte og øde Refshaleøen. Skibsværftet blev til restauranten ”Amass”, og det første halve år var en succes. Et enkelt spørgsmål fik Matt til at stoppe op midt i det hele og revurdere, hvad der egentlig er vigtigt. 

Det var vinterferie og Matt havde for første gang tid til en pause efter de første 6 måneder af Amass. ”Hvad så nu? Hvad er vigtigt for dig”, spurgte hans veninde over en kop kaffe.

”Ordet ”ansvar” dukkede op i mit hoved. Jeg vidste ikke i starten, hvad det betød for en restaurant. Dengang var dét ord aldrig blevet sat sammen med en restaurant før,” fortæller han.

Ordet ”Ansvar” skulle for Matt blive starten på en helt ny måde at drive restaurant på.

Du kan læse hele interviewet på Ternede Fortællinger
Læs hele interviewet med Matt Orlando på Ternede Fortællinger, og hvordan ansvarligheden breder sig ud i alle hjørner af restauranten – fra råvarerne og behandlingen af disse til kokkejakkerne, som er fra DFD upcy. 
 

Mere fra De Forenede Dampvaskerier A/S

De Forenede Dampvaskerier A/S

www.dfd.dk

DFD blev startet i 1958 og leverer specialiserede tekstil- og logistikløsninger til alle brancher. Selvom vi ikke altid har kaldt det CSR, har vi i DFD arbejdet med miljø, bæredygtighed og social ansvarlighed siden virksomhedens start. Det ligger dybt i vores kultur at agere ansvarligt over for både kunder, medarbejdere, miljø og samfundet som helhed. For os er…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere