01.02.2021  |  Klima, miljø og energi

En stor del af befolkningen erkender, at klimaforandringerne er kritiske, viser verdens største klimameningsmåling

UNDP har sammen med University of Oxford lavet verdens største klimameningsmåling distribueret gennem reklamer i mobilspil-apps.

FN’s globale udviklingsorganisation, UNDP har sammen med University of Oxford lavet verdens største klimameningsmåling.

Det skriver Politiken.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

1,2 millioner mennesker fra 50 forskellige lande i alle aldersgrupper er blevet spurgt til deres mening om klimaforandringerne. 

Undersøgelsen er blevet distribueret gennem reklamer i mobilspil-apps og af den årsag var næsten halvdelen af respondenterne under 18 år. Næsten 70 procent i denne aldersgruppe erklærede, at klimakrisen bør ses som en global krise. Gennemsnittet på alle respondenter lå på 64 procent.

Særlig stor opbakning fandt man i forhold til bevaring af skov og natur.

"Jeg siger altid, at vi har vundet en krig ved at overbevise verdens befolkning om, at klimaforandringerne er et problem. Der vil altid være mennesker, som ikke er enige – og nogle af disse vil være prominente og rige. Men overordnet tror jeg, at folk er bevidste om klimaforandringerne, og det er godt at få bekræftet gennem denne undersøgelse", siger Malcolm Fairbrother, som er professor ved Umeå Universitet i Sverige.

Læs også: Dansk pensionselskab er med i kampen imod investeringer i sort energi

Undersøgelsens noget ukontroversielle metode giver dog ikke nødvendigvis det helt rigtige billede af virkeligheden. Folk som går op i klima vil sandsynligvis have større tilbøjelighed til at klikke sig ind på en sådan undersøgelse, understreger Malcolm Fairbrother.

Folkene bag undersøgelsen oplyser dog, at det blot handler om en fejlmargin på +/- to procent, da eksperter ved University of Oxford har sorteret de store mængder af data for at gøre dem repræsentative for de forskellige landes befolkninger på parametre som alder, køn og uddannelsesniveau.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere