14.01.2021  |  Klima, miljø og energi

Dansk pensionselskab er med i kampen imod investeringer i sort energi

Storbanken HSBC investerer stadig stort i kulkraftværker. Det vil gruppe af investorer, heriblandt danske Akademikerpension, nu have sat en stopper for.

Natten til mandag præsenterede en investorgruppe et aktionærforslag til den britiske storbank HSBC, som har til formål at stoppe bankens udlån til fossil energi. Det skriver Finans.

Investorgruppen tæller 15 institutionelle investorer herunder danske Akademikerpension, svenske Folksam, britiske Man Group og franske Amundi.

»Det sidste kulkraftværk i Europa skal slukke i 2031, hvis vi skal nå Parisaftalens mål. Et kulkraftværk har typisk en levetid på 40 år eller mere, så det giver overhovedet ikke mening at finansiere opførsel af nye kulkraftværker i Europa eller for den sags skyld andre steder i verden,« siger Anders Schelde, investeringsdirektør i Akademikerpension.

Læs også: Investorer skærper klimakrav til virksomhederne

Bag forslaget står investerings-NGO’en ShareAction, som også sidste år var på banen overfor den anden britiske storbank Barclays. Forslaget gik dog ikke igennem, men det fik Barclays til at love, at de vil være CO-neutrale inden 2050.

En talsmand fra HSBC svarer i en mail til Finans, at banken vil samarbejde med ShareAction i forbindelse med fastsættelse af deres klimamål.

- MTN

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere