11.11.2009  |  Klima, miljø og energi

Energieffektivitet trænger sig på

Verdensmarkedet for energieffektivitet vokser hastigt disse år. Og med de aktuelle, menneskeskabte klimaforandringer i baghovedet er det også nødvendigt, lyder det fra rådgivningsfirma.

Verdens energiforbrug er en af de allerstørste udfordringer i forhold til at tackle de klimaforandringer, der allerede påvirker livet for millioner af mennesker på hele jorden. Derfor har alle også et ansvar for at udnytte de ressourcer vi har så effektivt som muligt; en tanke der for alvor er ved vinde indpas rundt omkring i erhvervslivet. Således siger beregninger fra det strategiske rådgivningsfirma Roland Berger, at verdensmarkedet for energieffektivitet, der lige nu udgør ca. 1.400 milliarder euro (godt 10.000 mia. kr.) vil være vokset til over det dobbelte, 3.200 mia. euro (24.000 mia. kr.) i 2020. Beregningerne blev fremlagt af ingeniør Ralph Büchele, fra netop Roland Berger, på Entsorga-Enteco, messen for affaldshåndtering og miljøteknik, der blev afholdt i Köln i slutningen af oktober. Og de mange nye investeringer, der forventes at skabe over 1 mio. nye jobs alene i Tyskland frem mod 2020, er også nødvendige; ressourceknaphed og klimaforandringer er nemlig tidens helt store udfordring, lød det fra Büchele. Han pegede også på, at realiseringsgraden af nye projekter vil forbedres væsentligt over de næste 10 år, fra de nuværende 40 % til ca. 67 %. Det er specielt inden for energieffektivitetsteknologi, et marked med en værdi på omkring 500 mia. euro (knap 3.500 mia. kr.) i sig selv, at der vil ske forbedringer, ganske enkelt fordi det er bydende nødvendigt for at kunne følge med markedet. Her fremhævede Büchele bygge- og anlægsbranchen som en industri, der har løftet – og fortsat vil løfte – en stor del af byrden, gennem udvikling af en stribe nye teknologier.
-AK

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere