22.02.2018  |  Klima, miljø og energi

Case: Energirapporter som investeringsværktøj!

Indhold fra partner Hvad er dette?

Med et energioverblik får Bøjsø Døre & Vinduer månedlige rapporter over virksomhedens samlede energiforbrug, så der både er overblik og grundlag for optimeringer.

Bøjsø Døre og Vinduer A/S har siden starten af 1970’erne produceret kvalitetsvinduer og døre og har udviklet sig fra et lille tømrer- og snedkerfirma til et maskinsnedkeri med speciale i produktion af kvalitetsvinduer efter mål. Virksomheden, der har til huse i Vorbasse, råder i dag over en specialudviklet maskinpark og beskæftiger mere end 45 ansatte.

Overblik over el, olie, gas og vand
Siden 2014 har Bøjsø Døre og Vinduer haft syv fjernaflæsningsenheder installeret og får via Energioverblikket automatisk tilsendt måneds- og årsrapporter på virksomhedens energiforbrug på de syv områder. Energioverblikket gør det muligt at skabe et overblik over alle virksomhedens energikilder så som el, olie, gas og vand ved hjælp af manuel eller automatisk måleraflæsning.

Månedlige rapporter sikrer fokus på energioptimering
I en travl hverdag hos Bøjsø Døre og Vinduer er det ikke overvågning af energiforbruget, der har førsteprioritet. Derfor er de månedlige rapporter en kærkommen påmindelse for Produkt- og Indkøbsansvarlig Arne Bendesen om at tjekke op på forbruget og sikre, at det ikke løber løbsk.

”Desuden bruger vi rapporterne på de enkelte maskiner, når vi står foran at skulle udskifte dem. Rapporten giver os det aktuelle forbrug, som vi så holder op med forbruget på den nye maskine. På den måde er rapporten med til at vurdere, om det kan betale sig at investere i den pågældende maskine”, fortæller Arne Bendesen.

Udover den månedlige opfølgning på forbruget har Energioverblikket også givet Bøjsø Døre og Vinduer en del ’aha’-oplevelser omkring energiforbruget.

”Eksempelvis viste Energioverblikket, at vores kontorbygning havde et temmelig stort forbrug i weekenden, hvor kontoret ikke bliver brugt. Synderen var airconditionen i vores serverrum. Det er ikke en post, vi har planer om at ændre på pt., men det er rart at få en forklaring på forbruget”, siger Arne.

Dialog og overblik sænker forbruget
Alt i alt har Arne kun positivt at sige omkring Energioverblikket og Scanenergi:

”Vi er rigtig glade for samarbejdet med Scanenergi og tilfredse med det udbytte, vi får. Vores løbende dialog med energirådgiveren, og de månedlige energirapporter, giver os overblikket over vores samlede energiforbrug og har betydet, at vi har mere fokus på forbruget og derfor også bruger mindre strøm end tidligere,” slutter han.

Tags: Scanenergi

Mere fra Scanenergi

Scanenergi

http://www.scanenergi.dk/

Det er dyrt at bruge energi, men det er spild af penge at bruge for meget energi. Vi ser det derfor som vores største opgave at hjælpe virksomheder og organisationer med at bruge energien med færrest mulige omkostninger til følge.En bæredygtig virksomhed agerer ansvarsfuldt over for både klimaet men også sig selv. En reduktion af virksomhedens totale energiomkostninger er ikke kun økonomisk fornuf…

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere