31.08.2015  |  Klima, miljø og energi

Energistyrelsen: Industrien kan stadig spare på energien

Selvom det går den rigtige vej, så er potentialet for energibesparelser i den danske industrisektor stadig stort, fastslår ny rapport fra Energistyrelsen.

Erhvervslivet i Danmark tegner sig for godt en tredjedel af landets samlede energiforbrug, og selvom næsten tre ud af fire danske virksomheder har foretaget energispareaktiviteter inden for de seneste fem år, så er der fortsat masser af besparelser at hente i stort set alle hjørner af sektoren.

Det er konklusionen i en ny rapport fra Energistyrelsen, der har kortlagt potentialet for netop energibesparelser i en række forskellige brancher, det skriver Dansk Energi.

Læs også: Energiselskaberne hjælper danskerne med at spare på energien

Undersøgelsen omfatter både industrierhverv, handel og servicevirksomheder og peger på, at der er store besparelser at hente inden for især belysning, køling og ventilation, overskudsvarme og rumvarme samt arbejdskørsel.

”Kortlægningen giver aktørerne i energisparebranchen en oversigt over, hvor de kan sætte ind, og den er vigtig i fortællingen om, at der stadig er en del at komme efter i erhvervslivet og i industrien”, siger konsulent i Dansk Energi, Tina Sander, til organisationens hjemmeside.

Den seneste vurdering på området er fra 2010, og i forhold til den undersøgelse inkluderer den nye rapport nogle områder, der har fået mere bevågenhed i løbet af de sidste fem år, herunder energiforbrug til varmepumper, hydraulik og it/elektronik samt automation.

Endelig afdækker rapporten, hvilke overvejelser virksomhederne kan/skal gøre sig, når energieffektivisering skal tænkes ind i drift, forretningsgange etc. I den forbindelse peger mange af de mindre energitunge virksomheder bl.a. på, at indsatsen bør ske i relation til andre emner såsom komfort, indeklima eller optimering af produktionen.

Læs også: RUC sparer 22 procent af sit energiforbrug

”Jeg er meget tilfreds med, at så mange danske virksomheder har fokus på energibesparelser. Det er med til at gøre dansk erhverv mere konkurrencedygtigt – og samtidig betyder den teknologiske udvikling, at der også fremover vil være et potentiale her”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, i forbindelse med udgivelsen af rapporten.

-AK

Mere fra Anders

Anders Kampmann

Kommunikationsrådgiver/journalist

Uddannelse: cand.comm, Roskilde Universitet 2010, speciale om CSR. Tidligere job: kommunikationsmedarbejder, Erhvervsstyrelsen, kommunikationskonsulent, Københavns Kommune, forskningsmedarbejder og kommunikationsrådgiver inkl. CSR-konsulent, Samfundscentret. Fokusområder: Adskillige aspekter omkring bæredygtighed i forhold til klima, transport, supply chain, produkti…

Se profil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere