22.07.2016  |  Supply chain

Er du ansvarlig, når du køber soja?

Nyt projekt vil hjælpe danske virksomheder til at undgå ubevist at støtte skovrydning.

Selvom de fleste virksomheder gerne vil være ansvarlige og undgå nogen form for støtte til ulovlig fældning af skove, gør komplekse forsyningskæder og selskabernes manglende viden det ofte lettere sagt end gjort, skriver Food Supply.

Det vil et nyt projekt nu lave om på. Det Danida-støttede projekt vil indsamle viden og udvikle nye værktøjer, så danske virksomheder kan få hjælp til hvad der er ansvarligt indkøb af soja, palmeolie, oksekød og kvægskind – og hvad der ikke er.

Projektet er udviklet i et samarbejde mellem landbrugets videnscenter, SEGES, og miljøorganisationen NEPon. SEGES rådgiver blandt andet virksomheder, som benytter sig af foderstoffer og halvfabrikata, der indeholder soja og palmeolie, mens NEPon har ekspertise i lovlig og bæredygtig skovdrift.

Læs også: Keflico viser vejen med indkøbspolitik for bæredygtigt træ

En af de største udfordringer for projektet er, at ”vores målgruppe har udfordringer med at tage kædeansvar helt tilbage til skovniveau”, forklarer Gustaf Bock, der er chefrådgiver i Økonomi og Virksomhedsledelse hos SEGES. Han tilføjer:

”Ganske vist findes der certificeringsordninger for nogle af produkterne, som for eksempel ’Roundtable of Sustainable Palm Oil’ for bæredygtig palmeolie. Problemet er bare, at der slet ikke er nok certificerede produkter på markedet.

-CHM

Mere fra CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

CSR.dk - Forum for bæredygtig forretning

www.csr.dk

CSR.dk – forum for bæredygtig forretning – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på forretningsdrevet CSR. Medlemmer på CSR.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af CSR.dk. Vi udkommer dagligt på CSR.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt fire gange om året med magasinet CSR Quarterly.

Se virksomhedsprofil  

  CSR.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere